• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Adıyaman ‘da yol açma çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman’da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle 24 saat usulüne göre çalışma yürüten Adıyaman Belediyesi, 510 personel ve 140 araçla vatandaşın sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor.

Sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, personelinin büyük bir gayret ve özveriyle mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Kar yağışının başladığı ilk dakikalardan itibaren sadece belediyenin rutin işlerini yapmadıklarını, aynı zamanda ihtiyaç duyan vatandaşların yardımına koştuklarını da söyleyen Kılınç, "Bu süreçte sadece belediyenin rutin görevlerini yerine getirmedik, aynı zamanda ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın da yardımına koştuk. Öncelikle canlılara yönelik çalışmalara hassasiyet gösterdik. Ara sokaklarda ambulansın giremediği noktalara ivedi olarak desteklerimizi yolladık. Ayrıca sokaktaki canlı dostlarımızı da unutmadık. Onlar için ekiplerimiz sık sık yemleme çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca ekiplerimiz yolda kalan vatandaşlarımıza da yardım ederek, gidecekleri noktaya kadar ulaştırmaya çalıştı. Uçan kuştan, sokaktaki sevimli dostlarımıza kadar hiçbir can dostumuzu yalnız bırakmıyoruz." dedi.

"Kalacak yeri olmayanlara sıcak bir ortam sağlandı"

Bu zorlu kış şartlarında kalacak yeri olmayanları unutmadıklarını da sözlerine ekleyen Kılınç, "Ekiplerimiz vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Kalacak yeri olmayan vatandaşlarımıza sıcak bir ortam sağlayan arkadaşlarımız, diğer yandan da yer damı olan bir vatandaşımızın yıkılmak üzere olan evine müdahale etti. Eskisaray Mahallesi’nde çatısı kar altında kalarak yıkılma tehlikesi olan teyzemize de yardımcı olan arkadaşlarımız, yolda kalan vatandaşlarımıza da yardım eli uzattı. Yine gelen bir ihbar üzerine Malatya’ya hastaneye giderken yolda arabada mahsur kalan yaşlı hasta teyzemiz de kurtarılıp evine bırakan arkadaşlarımız, kendi nişan törenlerine gidemeyen genç çiftimize de en mutlu günlerinde yardımcı oldu. Hastaneden evlerine gidemeyen ve daha onlarca yardıma ihtiyaç duyan vatandaşımızın sesine kulak veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir