• DOLAR 32.508
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2494.866
  • ...
Bunu da gördük: Ucuz arpa kuyruğu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’te yaşayan hayvan sahipleri ucuz arpa alabilmek için Halk Bankasının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Siirt, Kurtalan, Baykan ve Pervari ilçelerinden sabahın erken saatlerinde gelmelerine rağmen uzun bir süredir kuyrukta beklediklerini ifade eden hayvan sahipleri İLKHA’ya konuştu.

Ucuz arpa alabilmenin kendileri için hayati bir öneme sahip olduğunu ve piyasada bulunan arpa fiyatının yüksek olduğunu dile getiren hayvan sahipleri, arpa ödemelerinin tek banka üzerinden yapılmasının uzun kuyruklara neden olduğunu ve büyük bir eziyete dönüştüğünü kaydetti.

“Arpa parasını yatırmak için bu kadar çile mi çekmemiz gerekiyor”

Baykan’dan Siirt’e arpa parasını yatırabilmek için geldiğini ve bankanın önünde saatlerdir beklediğini ifade eden çiftçi İhsan Ilık, çektikleri eziyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Saatlerdir sırada bekliyoruz, hayvanlarım sahipsiz kaldı, arpa parasını yatırmak için bu kadar çile mi çekmemiz gerekiyor? Gittik kâğıdımızı aldık bankaya para yatıracağız ama bankadaki kuyruğa bir bakın. Kimi Şirvan’dan, kimi Baykan’dan kimi ise Kurtalan’dan gelmiş ve bu kadar millet bu rezaleti çekmek zorunda mı? Buradan yetkililere sesleniyoruz: ‘Millete bir baksın hallerini görsünler, milleti bu çileden kurtarsınlar.’ İnsanlar kuyruktan dolayı geri dönmek zorunda kalacak ve yine yol parası ödeyecekler. Başka bankaların şubelerinde de bu işlem yapılabilirdi.”

“Yapılan hizmet çok güzel ama verilen eziyet ise çok kötü”

Şirvan’ın Kırtepe köyünden arpa parası yatırma geldiğini söyleyen hayvan sahibi Seyfettin İmaç, “Arpa için para yatırmaya geldik ama 3 saattir kuyrukta bekliyoruz. Yaklaşık 600 hayvanım var ama arpam yok, ot yok ve arpa piyasada çok pahalı, bu nedenle uygun arpa almaya geldim. Arpanın tonunu 2 bin 280 liraya alacağız. Piyasada ise 4 bin 500 lira, ben 6 ton alacağım, her ay bu destek verilseydi çok iyi olurdu. Yapılan hizmet çok güzel ama verilen eziyet ise çok kötü.”

“Arpa, piyasada 4 bin 500’e satılıyor 2 bin 200’e alacağız”

“Millete bu şekilde destek veriliyor ama böyle de rezalet çekiyoruz. Şimdi yollar kapanacak nasıl geri döneceğiz.” diyen Kamil Önal, şöyle konuştu:

“Siirt’in Pervari ilçesinden arpa almak için geliyorum, sabah yola çıktığımızda yol kapalıydı. Ancak öğle vaktinde gelebildik ama 2-3 saattir kuyrukta bekliyoruz. Diğer bankalarda da EFT yapılabilseydi çok iyi olurdu, böyle rezalet çekmeyecektik ama maalesef yapılmadı. Benim 100 hayvanım var ve arpa çok pahalı, piyasada 4 bin 500’e satılıyor. Burada ise 2 bin 200’e alacağız. Ben 900 kilogram alacağım ama 3 saattir kuyrukta bekliyoruz.” (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir