• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Donmaması için annesinin yürüttüğü Suriyeli çocuğa yardım eli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TDV'den yapılan açıklamaya göre vakıf, Azez çevresindeki bir kampta yaşayan Mustafa ve kardeşlerine gıda, soba, yakacak, bot ve mont yardımında bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, kış şartlarının etkisini göstermesiyle çadır kentlerde yaşamın çok daha zor hale geldiğini, Suriye'de savaşın başladığı ilk günden itibaren mazlumlara yardım elini uzatmaya gayret ettiklerini belirtti.

Temelli, annesi tarafından gece yataktan kaldırılarak donmaması için yürütülen Mustafa'nın fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasının ardından yardım çalışması başlattıklarını bildirdi. TDV'nin hiç vakit kaybetmeden, anne babası ve 4 kardeşi ile çadırda yaşam mücadelesi veren Mustafa'ya ulaştıklarını aktaran Temelli, "Gerçekten de çok zor durumdaydılar. Kullandıkları yatakların tamamı ıslanmış yakacak bir şeyleri kalmamış ve üzerlerinde de kendilerini soğuktan koruyacak donanımda kıyafetleri yoktu. Hayırseverlerimizin destekleriyle temin ettiğimiz kışlık yardımları aileye teslim ettik. Islanan yataklarını ve süngerlerini değiştirdik. Çadırlarına soba kurup kışı geçirebilecekleri kadar yakacak bıraktık. Artık donma korkusu yaşamadan huzurla uyuyabilecekler." İfadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir