• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Malatya'da can ve mal kayıplarının yaşandığı 24 Ocak Depreminin üzerinden 2 yıl geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem, Malatya'nın merkez ilçeleri Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçelerinde etkisini hissettirmişti.

Depremde; Gazel Havva Say (33) ile oğlu Yusuf Ali Say (6) Doğanyol ilçe merkezinde, Mustafa Kara ile Ayşe Türkmen ise Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesi'nde enkaz altında kalarak hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Depremde tarihi Ulu Camii ve Yeni Camii Sütlü Minare başta olmak üzere birçok tarihi eser, onlarca okul ve binlerce binada ağır, orta ve hafif hasar meydana gelmişti.

Tarihi Ulu Camii ve Yeni Camii'de restorasyon çalışmalarına sona doğru gelinirken, ağır hasar alan okulların yerine hayırseverler ve devlet tarafından yeni okullar yapılmaya başlandı. Hafif hasar gören okullarda ise güçlendirme çalışmaları yapıldı.

Pütürge ile Doğanyol ilçelerinde can kaybı ve maddi hasarla birlikte, depremde ahırlar da büyük zarar görmüş ve birçok çiftçi hayvanlarını satmak zorunda kalmıştı.

Depremin ardından TOKİ tarafından; Battalgazi'de 2 bin 81, Yeşilyurt ilçesinde 625, Pütürge'de 519, Doğanyol'da, 424, Kale'de 439 çok katlı konutun yapımına başlandı ve bunlardan önemli bir kısmı tamamlandı. Kırsalda ise bin 214 köy konutundan 690'ı biterken 449 konutun yapımına ise devam ediliyor.

Malatya'da yapılan 3 bin 434 konut hak sahiplerine teslim edilirken, yapımı devam eden bin 344'ü çok katlı ve 449'u köy konutu olmak üzere bin 793 konutun da kısa sürede bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir