• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
Gaziantep'te kar nedeniyle bazı pazar yerleri bu hafta kurulmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte sabah saatlerinde Şehitkamil ilçesi Emek Mahallesi’nde üzerinde karların biriktiği pazar yerinin çatısının çökmesi sonucu park halindeki 30 araç hasar gördü.

Geçtiğimiz hafta salı gününden bu yana kentte belli aralıklarla devam eden kar yağışından dolayı pazar yerinin çatısı, üzerinde biriken karlar nedeniyle çöktü.

Çatı altında bulunan park halindeki 30 araç hasar gördü. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, çatının altındaki araçları çıkarmak için çalışma başlattı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da olay yerine giderek, ekiplerden bilgi aldı.

Çatının çökmesinin ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yarın yağışla kar kalınlığının 20-25 santimetre ulaşmasının beklendiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sundurma gibi statik hesapları olmayan yapılar, kar yüküne dayanamayarak çöküyor. Kar yükü taşıyamayacak pazar yerleri bu hafta kullanılmayacaktır. Her işletmenin kendi çatı riskini gözden geçirmesi hayati önem taşımaktadır.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir