• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Şanlıurfa'da bazı otobüs seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, İçişleri Bakanlığı’nın 2021/5 sayılı genelgesi ve Karayolları Trafik Kanunu ile alınan Valilik kararı çerçevesinde 24 Ocak 2022 gününden itibaren; Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminalinden Diyarbakır ve Adıyaman istikametine seyredecek tüm otobüs seferleri durdurulmuştur. Gelinen son durumda; Gaziantep ve Mardin istikametli yollarda her hangi bir olumsuz durum bulunmadığından bu güzergâhlardaki tüm otobüsler seferlerine devam edebilecek olup, Diyarbakır ve Adıyaman istikametine gidecek olan otobüslerin Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminalinden çıkışlarına izin verilmeyecektir." denildi.

Açıklamanın devamında, "İlimizden Diyarbakır ve Adıyaman istikametinde seyir halinde olan ticari araçların tamamı ile hususi araçlardan zincir, takoz, kış lastiği olmayanların seyirlerine de izin verilmeyecektir. Belirtilen güzergâhta seyir halinde olup, zincir, takoz ve kış lastiği olmayan araçlar daha önce belirlenen bekleme noktalarına alınarak güvenli seyir imkânı oluşana kadar bekletilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kısıtlamaların, olumsuz hava koşullarının sona ermesi ve şehirlerarası güzergâhta güvenli seyir imkânı oluştuğunda kaldırılacağı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir