• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
2. Turda da Yetirli Oy Alınamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adaylardan hiçbiri seçilme yeterliliği olan 367 milletvekilinin oyunu alamadığı için 3. oylamaya geçildi. 3. oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğunu oluşturan 276 milletvekilinin oyunu alan aday TBMM Başkanı seçilecek.

Bu arada, 2. oylama yapılırken eski TBMM Başkanları Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan, başkan adayı Cemil Çiçek`in yanına gelerek bir süre sohbet etti. Üçlü, basın locasına dönerek foto muhabirlerine poz verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra AK Parti sıralarında Çiçek ve Şahin ile birlikte oturarak, sohbet etti.

Oylama işleminin tamamlanmasının ardından CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, andiçmeyen CHP`li, BDP`li ve bağımsız milletvekilleriyle tutuklu bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan`ı kastederek 171 milletvekilinin adının okunmadığını, bunun Anayasa Mahkemesi`nde dava konusu olacağını söyledi.

Tasnif komisyonu üyeleri de ad çekme usulüyle andiçen milletvekilleri arasından belirleniyor.

-YEMİN ETMEYENLERİN ADI OKUNMADI-

Genel Kurulda, milletvekillerinin illerine göre adları okunurken, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya önder ile bağımsız İstanbul milletvekili Levent Tüzel dışında, yemin etmeyen milletvekillerinin adlarının okunmadığı görüldü.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Geçici Başkan Oktay Ekşi`nin oyunu kullanmayan milletvekili olup olmadığını sorması üzerine, oturduğu yerden kalkarak, Anayasa ve İçtüzük uyarınca kendilerinin de adlarının okunması gerektiğini belirtti. Başkan Ekşi, Genç`e, ``Siz yemin etmediğinizden dolayı oy kullanamayacağınız için adınız okunmadı`` dedi.

Genç, ilk birleşime katıldığını, ancak ``halkın oyuyla seçildiği halde cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili arkadaşlarına`` destek amacıyla yemin etmediğini ifade ederek, ``TBMM İçtüzüğü, `yemin etmeyen milletvekili yasama faaliyetine katılamaz, oy kullanamaz` demiyor. İsmimi okumak zorundasınız, oy kullanırım ya da kullanmam o benim bileceğim bir şey`` dedi.

AK Parti`li milletvekilleri Genç`e tepki gösterirken, Ekşi oylama işleminin tamamlandığın belirterek, çalışmalara devam edileceğini söyledi. Bu sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP`lilerin tepkilerini elini kaldırarak önledi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir