• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Afganistan hükümetinden Oslo toplantısına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki başkanlığındaki bir heyet, bir dizi temaslarda bulunmak için Norveç Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak Oslo'da bulunuyor.

Afgan heyet, temasları kapsamında düzenlenen bir toplantıda Afgan aktivistlerle bir araya geldi.

Bilgi ve Kültür Bakan Yardımcısı Zebihullah Mücahid, toplantıya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı.

Mücahid, şunları kaydetti:

Norveç Krallığı'nın başkentinde Afganistan'ınhükümet yetkilileri ile bazı Afganlar arasında bir günlük bir toplantı yapıldı. Görüşme sırasında katılımcılar birbirlerinin görüşlerini sabırla dinlediler. Ülkedeki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulundular ve Afganistan'ın tüm Afganlar için ortak bir yurt olduğunu bir kez daha teyit ettiler ve siyasi ve ekonomik sonuçlara ulaşmak ve güvenlik durumunu iyileştirmek için herkesin birlikte çalışması gerektiğini vurguladılar.

Toplantıya katılanlar, karşılıklı anlayış ve işbirliğini, Afganistan'ın tüm sorunlarına tek çözüm olarak görüp oybirliğiyle ülke menfaati için bu tür toplantıların yapılması çağrısında bulunmuşlardır. Son olarak, katılımcılar böyle bir fırsatı sağladığı için Norveç'e teşekkür ettiler.

Afgan heyeti, Norveç Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak Cumartesi akşamı Oslo'ya gitti. Heyet 25 ​​Ocak'a kadar Afgan aktivistler yanı sıra Norveç'ten ve bir dizi başka ülkeden politikacılarla bir araya gelecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir