• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
Malatya'da 8 bin aboneye elektrik verilemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valiliği, kar yağışı nedeniyle yapılan çalışmalar ile kentin son yol ve trafik durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Valilik açıklamasında, Malatya genelinde bugün saat 10.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışının yarın öğlen saatlerine kadar etkisini sürdüreceği ve kar yağışının 24-26 Ocak tarihlerinde aralıklarla devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, yoğun kar yağışı, rüzgâr, tipi ve buzlanma nedeniyle kenti diğer il ve ilçelere bağlayan karayolları ile mahalle yollarında ulaşımda meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ekipleri tarafından yol açma çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, 245 mahalle yolunun trafiğe kapalı olduğu, devlet ve İl Karayollarındaki karla mücadele çalışmalarının Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 20 Ekipmanlı Kamyon ve 7 Greyder ile, mahalle yollarındaki karla mücadele çalışmalarının ise Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve ilçe belediyelere ait 218 iş makinası ve 179 araçla devam edildiği kaydedildi.

Araç trafiğine kapatılan karayollarındaki kontrol noktalarında; Malatya-Adıyaman Karayolu güzergahında 72 araç, Malatya-Kayseri Karayolu güzergahında 32 ve Malatya-Sivas güzergahında toplam 91 aracın bekletildiği ifadelerine yer verildi.

Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Kale ve Pütürge ilçelerindeki 63 mahallede 8 bin 231 aboneye direklerdeki buzlanmalar ve trafo arızası nedeniyle elektrik enerjisi verilemediği kaydedilen açıklamada, acil sağlık sorunu olan vatandaşların hastanelere ulaştırılmaları kapsamında, Doğanşehir ve Arapgir ilçelerinde 3 vakaya Paletli Ambulans vasıtasıyla müdahale edildiği, kapatılan yol güzergahlarında bekletilen araçlardaki sürücü ve yolculara Kaymakamlıklar ve Kızılay tarafından kumanya ve su temininin yapıldığı belirtildi.

Meteorolojik verilere göre kar yağışının sona ermesiyle birlikte bazı yol kesimlerinde rüzgâra bağlı tipi ve hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak buzlanma olayı meydana gelebileceği tahmin edildiğinden, vatandaşların kapalı olan devlet ve il karayollarında araçlarıyla trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunulan açıklamada, trafiğe açık olan yollarda ise zorunlu olmadıkça ve kar tipi lastiği bulunmayan araçlarını trafiğe çıkarmamaları, trafiğe çıkacak olan sürücülerin ise araçlarında mutlaka zincir, takoz, ilk yardım çantası ve çekici halat bulundurmaları istendi.

Öte yandan Valilik trafiğe açık ve kapalı olan yolları açıkladı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir