• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Var mısınız ikisini de kaldırmaya?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

CHP TELE 1 gazetecisi Sedef Kabaş'ı kurtarmak için kanununu değiştirilmesi teklifinde bulunacak

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türk Ceza Kanunu'nda 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu düzenleyen 299'uncu maddenin yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi hazırladı. Teklif yarın (24 Ocak) TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Erdoğan'a hakaret edenlerin cezaevine girmesinden şikayetçi olan Özel Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile 12 bin 881 kişinin mahkum edildiğini, Sedef Kabaş'ın tutuklandığını, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in aynı maddeden yargılandığını dile getirdi ve Cumhurbaşkanına hakaret suç olmasın dedi.

Özel “hakaret suç olmasın” diyerek herhalde tarihe geçti. Çünkü dünyada küfür ve hakaretin suç olmaktan çıkarılmasını isteyebilecek kimse yoktur. Belki cezası indirilsin denebilir ama hakaret nasıl düşünce özgürlüğü sayılabilir ki!

Düşünebiliyor musunuz siyasetçiler gittikleri her yerde koro halinde küfre, galiz sözlere maruz kalacak ve bu suç olmayacak?

Bu nasıl bir mantık!

Nasıl bir akıl tutulması?

Özel ve sol kesimin asıl üzerinde durması gereken mesele şudur: Sol seküler kesim neden hakaret etmeden, aşağılamadan eleştiremiyor.

Bu basitlik nereden geliyor...

Neden hakaret dili ile eleştiri dilini bir birinden ayırt edemiyorlar?

Sol seküler kesimin hakaret ve aşağılayarak konuşması, siyaset üretmesi ile ilgili özeleştiri verileceğine "hakaret serbest olsun" mantığı aklın izanın alabileceği bir şey değildir.

Elbette Erdoğan’a biraz daha toleranslı ol denilebilir ama "hakaret serbest olsun" demek akıl tutulmasıdır.

Bu ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal hala eleştirilemezken, kanunlarla korunurken mevcut cumhurbaşkanı için "hakaret edebilelim" demek aslında tam olarak CHP çizgisini gösteriyor.

Oysa insanlık güzel söze hasretken

Bir tarafta peygamberlere hakaret edilirken bir tarafta imam Hatipler, başörtülüler...

Kısacası ülkenin dindarları AK Partinin bunca yıllık iktidarına rağmen kendini Kemalist kokonalardan koruyamazken, "hakaret serbest olsun" anlayışı çifte standarttır.

Adil olmaya var mısınız?

Cumhurbaşkanına hakareti cezalandırılan kanun da kaldırılsın Mustafa Kemal'i Koruma Kanunu da..

Var mısınız?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir