• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Kayseri’deki Organize Sanayi Bölgesine elektrik şoku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran’dan Türkiye’ye gelen doğal gazın 10 gün süreyle kesintiye uğramasının ardından sanayi tesislerinde doğal gazdan sonra şimdi de elektrikte kesintilere gidilmeye başlandı.

Serbest bölgeyle birlikte 4 organize sanayi bölgesi bulunan Kayseri’de sanayiciler uygulanacak elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

TEİAŞ’tan OSB müdürlüklerine gönderilen yazıda, 3 gün süreyle elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu.  

Kayseri OSB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ÖNEMLİ DUYURU! TEİAŞ Orta Anadolu yük tevziden gelen bildirime göre sanayimize pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri 00:00-23:59 saatleri arasında elektrik kısıntısı/kesintisi uygulanacağından bahsedilen günlerde üretim hatlarının durdurulması, sadece emniyet-güvenlik tedbirleri amaçlı kullanılabileceği belirtilmiştir. Uymayan OSB'lerin, Sanayilerin (belirlenen max. demantı geçtiği tespiti halinde) tamamıyla elektrik verilemeyeceği-kesileceği tarafımıza özellikle uyarıda bulunulmuştur. Bu konuya siz değerli üyelerimizin riayet edeceğini bekler, saygılar sunarız.”

Serbest bölgeyle birlikte 4 organize sanayi bölgesi bulunan Kayseri’de Mimarsinan OSB, İncesu OSB ve Kayseri Serbest Bölge’de ise Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri 00.00 ile 23.59 saatleri arası 3 tam gün/72 saat elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir