• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, Batman'daki camilerde yaşanan hırsızlık olaylarına dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatından oluşan bir heyet, Batman İl Müftülüğü görevine yeni başlayan Nihat Kök’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Müftülük makamında gerçekleşen ziyarete HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve il yönetiminden bir heyet katıldı.

 

Ziyarette, Diyanet kurumunun toplumdaki önemi ile halkın ve gençlerin İslami değerler ve camilerle nasıl buluşturulacağı hakkında görüş alışverişlerinde bulunuldu.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Müftü Kök’e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunduklarını ve son zamanlarda Batman’daki camilerde yaşan hırsızlık olaylarına dikkat çektiklerini belirtti.

Bölge halkının geçmişten beri İslami değerlere sahip olduğunu belirten Şahin, son zamanlarda camilerde yaşan hırsızlık olaylarının arttığının altını çizerek, bunun sebebinin ise toplumun İslami değerlerden uzak kalmasından kaynaklandığını söyledi.

Batman’daki camilerde artış gösteren hırsızlık olaylarının önlenmesi için başta kolluk görevlilerinin daha fazla duyarlılık göstermeleri gerektiğini ifade eden Şahin, hırsızlık olaylarının son bulması için başta halkın ve gençliğin İslami değerlerle bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

“Halk İslami değerleri ile buluşmaz ve özüne dönmezse geleceğimiz karalık demektir”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

Batman’a yeni atanan Müftü Nihat Kök’e yeni görevinde başarılar dileyen Şahin, Diyanet kurumunun önemine değinerek şunları söyledi:

“Diyanet Kurumu toplumumuz için çok önemli bir kurum. Zira halkımız değerleri ile buluşmazsa, özüne dönmezse geleceğimiz karalık demektir. Bu anlamda gerek müftülük ve imamlara çok iş düşüyor. Tabi bu sadece imamlarla da düzelecek bir şey değil halkın da bu bilinci alması ve önem göstermesi gerekmektedir. Özellikle gençlerin nasıl camilerle ve değerleriyle buluşacağını konuştuk. Şu anda gençler dünya zevkleri ile sanal âlem arasında sıkışmış kalmış durumda. Bu gençlerimizi sanal âlemden kurtarıp ibadet kurumları ve ilim yuvalarına nasıl çekilebileceğini görüştük.”

“Camilerde yaşanan hırsızlık olayları kısa sürede aydınlatılmalı”

Özellikler camilerde yaşan hırsızlık olaylarına dikkat çeken Şahin, son zamanlarda camilerde yaşanan hırsızlık olaylarında kolluk kuvvetlerinin daha duyarlı olması çağrısında bulundu.

Şahin, “Son zamanlarda Batman’da artış gösteren hırsızlık olaylarında artık hırsızlar büyük bir cehalet gösterip cami ve mescit kapılarını çalmaya başladılar. Hırsızlar özellikle camilere cesaretle dadanıp alabildikleri bütün parçaları çalıyorlar. Bu da Batmanımız için büyük bir sorundur. Bu konuda imamların yapılabileceği fazla bir şey yok. Hırsızlık olaylarının azalması için başta halkın ve gençliğin bilinçlenmesi lazım; İslam’la, Allah ile tanışması lazım, haram ve helali öğrenmesi lazım, altını vurgulayarak söylemek istiyorum asıl iş kolluk kuvvetlerinde ve kolluk kuvvetlerinin bu konuda çok daha duyarlı olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir