• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
Kutlu Doğum coşkusu devam ediyor/foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin`in Akdeniz ilçesine bağlı Huzurkent Beldesi`nde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Huzurkent Belediyesi Düğün Salonunda belde sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Servet Aslan`ın Kur`an tilaveti ile başlayan program, okunan Mevlidi Şerifin ardından Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun söylediği ilahiler ile devam etti.

"Kişi sevdiğiyle beraberdir"
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsa Emre, "Eğer biz bu muhabbetin, bu sevginin içini doldurabilirsek, Allah`ın izniyle ahirette bizim kurtuluşumuza vesile olacaktır. Bir sahabe Peygamber Efendimizin yanına geldi. Dedi ki; `Ya Resulallah, Ne zaman kıyamet kopacak?` Peygamber (s.a.v) adama dedi ki; `Sen kıyamet için ne hazırladın?` Adam dedi ki; `Ey Allah`ın Resulü, benim öyle kayda değer bir ibadetim yoktur. Fakat ben, Allah ve Resulü`nü seviyorum" Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, "Kişi sevdiğiyle beraberdir" buyurdu. Gerçekten Peygamber Efendimizi seversek, içi dolu bir şekilde, içinde teslimiyet olan, içinde itaat olan bir sevgiyle O`nu seversek inşallah cennette O`nunla beraber olacağız. Biz O`nu sevmeyi de bunu en iyi yapan Ashabından öğreneceğiz" dedi.

Emre, "Bu gün bizim bu perişanlığımız Peygamberimizi tanıyamamak ve anlayamamaktan geçiyor. Asr-ı Saadete baktığımızda Sahabe Resullullah`ı çok farklı sevmiştir. Bu sevgi öyle bir sevgi ki, bu sevgi uğruna ailelerini mallarını ve hatta canlarını feda etmişlerdir. Bu sorunlardan, bütün zulümlerden kurtulmak istiyorsak, bileceğiz ki, bunun adresi Hz Muhammed`dir (s.a.v). İşte insanlık ortada. Her gün zulüm, her gün dünyanın bir yerinde acılar var. Neden Müslümanlar peygamberini takip etmekten vazgeçmiş. Biz bu hatadan bu yanlıştan dönmek zorundayız. Biz önümüzde kim varsa, bize kim sahte rehberlik yapıyorsa, diyeceğiz ki çekilin önümüzden ve `Ey Allah`ın Resulü buyur önümüze geç ve tekrar bize rehberlik yap` demek zorundayız. İşte kurtuluş budur" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardında Peygamber Sevdalıları ilahi ekibin söylediği coşkulu ezgiler ile halk coşkulu ve duygulu anlar yaşadı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir