• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
İsveçli Yazar: ‘israil Kanlı Bir Rejim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl düzenlenen Gazze yardım filosuna katılan İsveçli yazar Henning Mankell, Alman haftalık dergi ‘Stern’le yaptığı söyleşide, Gazze’ye yardım için hazırlanan filonun Yunanistan tarafından bekletilmesini ‘büyük bir rezalet’ olarak niteledi.

İsrail’in bu sefer yardım filosunun denize bile açılmasını önlemek için çalışmalar yaptığını öne süren Mankell, sadece Yunanistan’a değil Fransa’ya da İsrail tarafından baskı yapıldığını söyledi. Bu durumun İsrail’in kanunsuz Gazze boykotunu Yunanlara kadar uzandırdığı anlamına geldiğini belirten Mankell bunun büyük bir rezalet olduğunu kaydetti. Şimdi başka türlü protesto yolları bulmak gerektiğini ifade eden Mankell, en sonunda insanlığın zafer kazanacağını, İsrail-Amerikan ortaklığındaki Ordu ve tehditlerinin kaybedeceğini, ancak bunun için zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bu yılki yardım filosunun da geçen yıl olduğu gibi bir felaketle mi sonuçlanacağı sorusuna cevaben Mankell, İsrail’in aynı tavrı göstermesi halinde büyük bir hata yapmış olacağını, eğer böyle bir riske girerse bunun büyük bir çılgınlık olacağını belirtti. Geçen yılki gereksiz aşırı şiddetle İsrail’in kendi ayağına kurşun sıktığını söyleyen Mankell, aynısını tekrar ederse İsrail’in bu sefer kurşunu kendi kafasına sıkmış olacağını kaydetti.

‘Korkuyor musunuz?’ sorusuna verdiği cevapta Mankell, İsrail’in yaptıklarına bakınca korkmak zorunda olduğunu, Yahudi devletinin kendisini demokratik olarak isimlendirmekle birlikte bu maskenin arkasında kanlı bir rejimin, hatta bir diktatörlüğün bulunduğunu söyledi. Bunu görmek için Halil kentine gitmenin yeterli olduğunu belirten Mankell, burada Filistinlilere yapılanların Güney Afrika’da geçmişteki apartheit rejimini hatırlattığını ifade etti.

Yardım filosunun götürülen yardımları niçin İsrail’e teslim edilmediği sorusuna karşılık Mankell, Gazze’de insanların yiyecek sıkıntısı çekmediklerini, filonun asıl amacının, Filistin halkının İsrail tarafından rehin alınıp, adete dev bir mülteci kampında tutularak bölgeye uygulanan illegal boykotun kırılması olduğunu belirtti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir