• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Almanya'da yenilenen cami ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1905 yılında tren istasyonu olarak inşa edilen, daha sonra postane olarak hizmet veren ve 1990 yılında satın alınıp camiye çevrilen ancak ihtiyaçlara cevap vermeyen bina, bu çalışmayla camiye dönüştürüldü.

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan açılış töreninde konuşan DİTİB Heiligenhaus Ulu Cami Dernek Başkanı İnci Yıldız, tadilat, tezyinat ve yenileme çalışmaları hakkında bilgi vererek, caminin tadilatında emeği geçenlere teşekkür etti.

Heiligenhaus Belediye Başkanı Michael Beck de "İnsanların buluşabilecekleri bir mekanın olması çok önemlidir. Bu mekanın çarşı içinde ulaşılabilir bir yerde olması da önemli. Bu da sizlerin şehir kenarlarında değil de toplumun da içinde, merkezinde olduğunuzu gösteriyor. Bu zamana kadar karşılıklı iyi ilişkiler içerisindeydik. Bu ilişkiler bundan sonra da artarak devam edecektir." dedi.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, tarihi mekanda 30 yıldan fazla bir süre hizmet veren caminin yeniden onarılarak ibadete açıldığını ifade ederek, caminin şehrin kültürel ve sosyal mirasının bir parçası olduğunu söyledi.(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir