• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Bakan Akar Afrin’e yönelik saldırı sonrası 18 PKK mensubunun öldürüldüğünü açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanları ile video telekonferans yöntemi ile toplantı yapan Bakan Akar, faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

Bakan Akar, başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşuların sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını söyledi.

Sınırların ve halkın güvenliğini sağlamak için gerekeni yapmayı sürdüreceklerini dile getiren Bakan Akar, “Bizim tek hedefimiz teröristler. 84 milyon vatandaşımızın güvenliği, refahı, bekası için bugüne kadar yapılması gereken ne varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

PKK ve YPG’nin birbirinden farkının olmadığını aktaran Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bunu bizzat terör örgütünün sözde elebaşları dahi söylüyor. Fakat bazıları hâlâ YPG’yi terörist görmemekte, teröristlere yardım ve destekte ısrar etmektedir. Bunun da uluslararası hukuk, müttefiklik, ortaklık, iş birliği, dostluk bakımından uygun olmadığını herkesin bilmesi lazım. Bunu her zaman söylüyoruz. Müttefiklerimizin de bunu bir an önce anlamalarını ve yardımı, desteği kesmelerini bekliyoruz.”

Bakan Akar, “24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 33 bin 149 terörist etkisiz hâle getirildi. Geçen sene ise 2 bin 939 terörist etkisiz hâle getirildi. Terör örgütü çöküş içinde. Terör örgütünün sözde elebaşları büyük panikte. Kim desteklerse desteklesin, nereden destek alırlarsa alsınlar bunların sonu hüsran olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Hudut güvenliğine değinen Bakan Akar, “Hudutlarımız, Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle kontrol edilmektedir.” diye konuştu.

Gerek yüksek teknolojik imkânlar gerekse yapılan takviyelerle hudutların yoğun şekilde kontrol edildiğini ifade eden Bakan Akar, şu açıklamalarda bulundu:

“Bir sene içinde 514’ü terörist olmak üzere 99 bin 787 kişi hudutları geçmeye çalışırken yakalandı, 331 bin 843 kişi engellendi. Sanki İran’dan Türkiye’ye yasa dışı geçiş varmış gibi dezenformasyon çerçevesinde bazı fotoğraflar, görüntüler ortaya atılıyor. Bunların tamamı dezenformasyon.”

PKK mensupları tarafından Afrin merkezine dün yapılan roketli saldırıya yönelik de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Afrin merkezine, tamamen sivil halkın yaşadığı yere insanlık dışı, alçakça bir saldırı yapıldı. Saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti, 34 sivil yaralandı. Bu alçak saldırıdan sonra ilgili birlik komutanlıkları karşı operasyonları başlattı.

Bilinen hedefleri yoğun şekilde ateş altına alarak şu ana kadar 18 teröristi etkisiz hâle getirdiler. Operasyonlarımız devam ediyor, önümüzdeki saatlerde bu sayının artmasını bekliyoruz. Saldırılar Tel Rıfat bölgesinden gerçekleşti. Bu konuda muhataplarımız olan ülkelerle mutabakatlarımız var. Bu çerçevede oradaki teröristlerin çıkarılması konusunda onların taahhütleri var. Bu ülkelerin taahhütlerini bir an önce yerine getirmelerini bekliyoruz.”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin PKK/PYD’ye temsilcilik açtırmasına da tepki gösteren Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarihten gelen elindeki kana uygun bir davranış sergiliyor. Yunanistan’ın yaptığı Lavrion kampına benzer bir özentiyle teröristlerle iş birliği yapıyorlar. Yunanistan benzer uygulamalarla bir yere varmaya çalıştı ama bununla bir yere varılamayacağını görmüş olması lazım. Bunların beyhude gayretler olduğu, bir yere varılamayacağının anlaşılması gerekiyor. Bunları kullanarak Kıbrıs’taki barış ortamına, istikrara, Kıbrıslı kardeşlerimize karşı birtakım eylemler yapabileceklerini düşünüyorlarsa bunlar boş hayallerdir. Garantör olan Türkiye Cumhuriyeti, garantörlük çerçevesinde orada bulunan TSK unsurlarının ve KKTC’nin Güvenlik Kuvvetlerinin buna asla müsaade etmeyeceğini, herhangi bir eyleme karşı da misliyle mukabele etmeye hazır olduğunu tüm dünya bilsin. Böyle bir maceraya girmesinler, sonuçlarının ağır olacağını şimdiden görsünler."(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir