• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
Esed`den `Saldırı` Yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM - Suriye Resmi Haber Ajansı SANA`da yer alan habere göre, Ürdün ziyaretinin ardından Suriye`nin başkenti Şam`a geçen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve beraberindeki heyet, Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bölgedeki son gelişmeleri, İsrail`in Suriye saldırısını ve iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü.

Esed yaptığı açıklamada, "İsrail`in yaptığı saldırılar, İsrail`in ve ona destek veren bölge ülkelerinin ve batının Suriye`deki olaylara bulaştığını gösteriyor. Suriye halkının ve terörle mücadelede önemli başarılar gösteren ordusunun, ülkeyi saran terörün bir kısmı olan İsrail`in maceralarına karşı koymaya gücü yeter" dedi.

Suriye`nin yanındayız

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada İran`ın, İsrail`in Suriye saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, ülkesinin İsrail`e karşı Suriye`nin yanında olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Salihi, şöyle devam etti:

"Sayın Beşşar Esed ile görüşmemiz iyiydi. İkili ilişkileri, bölgedeki son gelişmeleri ve Suriye krizini ele aldık. Suriye`deki durumların iyi olduğunu, ordunun birçok bölgeyi geri aldığını gördük. Suriye, yakında daha iyi olacak."
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir