• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz soruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Rusya ile Ukrayna savaşı olur mu?” sorusunun yöneltildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir savaş çıkması, bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Büyük Çamlıca Camii'nin çıkışında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rusya-Ukrayna geriliminin sorulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede barışın hakim olmasını istediklerini net bir dille anlattı.

"ÇOK CİDDİ İHLAL DOĞURUR"
Erdoğan, "Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgede sınır ihlalinden tutunuz herhangi bir işgale yönelik bir gelişmenin olması veyahut da bir savaş çıkması bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur. Türkiye olarak biz bu huzursuzluğu kabul etmiyoruz." dedi.

"GÜZEL İLİŞKİLERİMİZ VAR"
Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güzel bir şekilde ilerlediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihinde olmayan bir barış içerisinde Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri var. Siyasi, askeri, ekonomik, kültürel bazda Rusya-Türkiye ilişkileri gelişerek devam ediyor. Ukrayna ile de ilişkilerimiz gayet iyi. Bu olumlu gelişmelerin Rusya-Ukrayna arasında olumsuzluğa dönmesini kabullenemiyoruz." diye konuştu.

UKRAYNA ZİYARETİ SIRASINDA RUSYA İLE BİR GÖRÜŞME OLABİLİR
"Dolayısıyla Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın olması için arabulucu olabiliriz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu konuda üzerimize düşen görev neyse bu görevi yapmaya hazır olduğumuzu gerek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye gerekse de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletmiştim. Şimdi önümüzde bir Ukrayna ziyareti var. Bu arada Sayın Putin ile bir görüşme olabilir. Moskova ziyareti olabilir. Biz bölgede barışın egemen olmasını istiyoruz. Üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir