• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
ÖSO`dan `Banyas` Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı Sözcüsü Abdulhamid Zekeriyya, yaptığı açıklamada, "Esed`in Banyas`ta yaptıkları, Lazkiye, Banyas ve Tarsus`ta kendisine bağlı oluşumlar kurmak için Sünnileri Banyas`tan göçe zorlama girişimidir" dedi.

Zekeriyya, rejimin Banyas`ta alevlendirdiği "ateş topu"nun civar ülkelere sıçramasına karşı uyarıda bulunarak, "Komşu ülkelerde mezhep odaklı savaşlar çıkartmaya sebep olacak bu girişimlerin üstesinden gelmek için, uluslararası toplum ve Arap ülkelerinden muhalifleri silahlandırma konusunda acele etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Suriyeli Siyasi Analist Nebil Şebib de "Suriye rejiminin baştan beri ülkedeki krizi diğer devletlere sıçratmaya çalıştığını ancak içinde bulunduğumuz şu dönemde buna hız kazandırdığını" belirtti.
Banyas`ta yaşananlara ilişkin Şebib, "Bölgede yaşananlar, mezhep kozunu kullanarak diğer ülkeleri en azından Lübnan`ı da krize karıştırma girişimidir" ifadelerini kullandı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye`de ordu birliklerinin, Tartus`un Banyas ilçesine bağlı El-Beyda köyüne yaptığı saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 150`den fazla kişinin hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

Yerel kaynaklar, Banyas`ın el-Beyda köyünde Esed güçleri tarafından öldürülenlerin sayısının 700`e yakın olduğunu iddia ediyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir