• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Bingöl'de 2/B çalışmaları tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İl Değerlendirme ve İstişare Toplantısı vali M. Hakan Güvençer başkanlığında Vali Yardımcıları M. Alper Çığ, Mutlu Akyol ve Numan Tahir Şimşek ile kurum amirlerinin katılımı ile Valilik Toplantı salonunda düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güvençer, ardından kurum amirlerine sırasıyla kurum faaliyetlerini anlatması için söz verdi.

Açılış konuşmasını yapan Vali Güvençer, usulsüz hafriyat dökülmesinin önüne geçilmesi konusunda kurumların ortak bir çalışma ile özen göstermesi talimatı vererek bu konuda şikayetler olduğunu ve gözlemleri olduğunu belirterek, belediyenin gösterdiği alanlar dışında hafriyat dökülmemesi yönünde ilgili kurumlara yardımcı olunması gerektiğini ifade etti.

"2/B kadastro ve güncelleme çalışmaları tamamladı"
Kadastro Müdürü Süleyman Yurtsever, Saray, Yurtsever, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce toplulaştırma çalışmalarına tabi tutulan Merkez Yeniköy ve Dikköy köylerinin tebligat işlemlerinin de tamamlandığını söyledi.

"Devlet hastanesindeki yoğun bakım yatak sayısı 20 ye çıkarıldı"
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Akif Güler, 50. Dönem atamalarda Bingöl'e 1 Acil Tıp Uzmanı, 2 Anestezi Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı, 1 Mikrobiyoloji Uzmanı ve 6 Pratisyen Tabip ataması yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Devlet hastanesinde 6 yataklı genel yoğun bakım 4 yataklı koroner yoğun bakım ünitesi ek olarak faaliyete geçmiş olup hasta yatışları yapılmaktadır. Böylece devlet hastanesindeki yoğun bakım yatak sayısı 20 olmuştur. Devlet Hastanesinde Nöroloji hekimlerimizin sorumluluğunda uyku laboratuarı kurulmuş olup uyku sorunu yaşayan hastalarımıza tanı konulmakta ve tedavi yapılmaktadır."

"Kentpark Kompleksine ait proje hizmet alım işi ihalesi yapıldı"
İl özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, yaklaşık 110.000 m2alan üzerinde inşa edilecek Kentpark Kompleksine ait proje hizmet alım işi ihalesinin yapıldığını ve sözleşmenin, 28 Mart 2013'te imzalandığını söyledi.

36.000 m2alan üzerinde inşa edilecek içerisinde İl Özel İdaresi Hizmet Binası, atölyeler, ambarlar, sosyal tesis ve otoparka ait proje hizmet alım işinin 19 Şubat 2013 tarihinde 36.500,00 TL bedelle ihalesi yapıldığını belirten Işık, 27 Mart 2013 tarihinde sözleşmenin imzalandığını ifade etti.

Ilıcalar Bölgesinde 2.000 hektar alan üzerinde İl Özel İdaresi tarafından Jeotermal Arama Ruhsatı içerisinde daha önce MTA tarafından yapılan Jeofizik çalışmalarında 2 adet nokta belirlendiğini hatırlatan Işık, bu alanda yapılacak ilk Jeotermal Sondaj kuyusu yapım işinin 14 Mayıs 2013 tarihinde ihale edileceği bilgisini verdi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir