• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
İsrail Yahudi yerleşim inşaatını durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NETANYAHU YENİ YERLEŞİMLERİ DURDURACAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria ve Doğu Kudüs`teki Yahudi yerleşim birimleri inşasının dondurulması talimatı verdi. İsrail Ordu Radyosu`nun haberine göre Netanyahu, yerleşim birimlerinin dondurulması için Bayındırlık ve İskan Bakanı Uri Ariel`e talimat verdi. İsrail basınında çıkan haberlerde Netanyahu`nun, Tel Aviv`i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`ye, yeni yerleşim inşaatlarını haziran ortasına kadar durduracakları yönünde teminat verdiği iddiası yer aldı. İddiayla ilgili yorum yapmaktan kaçınan İskan Bakanı Ariel, geçtiğimiz günlerde Netanyahu`nun seçimlerden önce yeni yerleşim birimleri inşası sözü verdiğini hatırlatmış ve "Netanyahu sözünü yerine getirmediği takdirde bütçe yasa tasarısına destek vermeyeceğiz" demişti.

BARIŞ GÖRŞMELERİ YENİDEN BAŞLAYACAK

İsrail, Filistin`in BM`de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsü kazanmasının ardından, Batı Şeria`da yüzlerce yeni yerleşim birimi inşa edeceklerini açıklamıştı. Filistin yönetimi, ABD`nin girişimleri neticesinde son aylarda diplomatik girişimlerine ara vermişti. İsrail`in son adımının da 2010`da kesilen barış görüşmelerini yeniden başlatmaya yönelik olduğu öngörülüyor.

FİLİSTİN: ALDATMACA

Filistin Kurutuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahim Mulevvih, İsrail`in yerleşim inşaatlarını durdurma kararıyla "dünya kamuoyunu aldatmayı" hedeflediğini öne sürerek, "Bir tarafta Suriye`de şiddeti tırmandıran, diğer yandan Batı Şeria`da sözde barış mesajları veren İsrail`in tuzağına düşülmemeli. Bu bir aldatmaca" diye konuştu. Filistin yönetimi, İsrail ile yeniden müzakere masasına oturmak için Filistinli tutukluların serbest bırakılması ve Yahudi yerleşim birimleri inşasının durdurulmasını şart koşuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir