• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Bakan Bağış bilim fuarı açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Manisa`da ilk olarak TÜBİTAK ile ortaklaşa düzenlenen Halil Kale Fen Lisesinin Bilim Fuarının açılışını yaptı. Açılışa Manisa Valisi H.İbrahim Daşöz,Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve davetliler katıldı.

Açılıştan önce öğrencilere ve davetlilere hitaben kısa bir konuşma yapan Bakan Bağış, son on yılda eğitimde de önemli değişimin olduğunu ve eğitime ayrılan ödeneğin arttırıldığını ifade ederek, "Bunun neticesinde 150 bin derslik ve öğrencilere ücretsiz kitap verilmeye başlandı. ve yakın zamanda artık öğrencilerimizin elinde tablet bilgisayarlar olacak, bu tabletler aracılığıyla internet üzerinden tüm dünya ile iletişim kurabilecekler, Metropoiitan Müzesini gezebilecekler, El Ezher`deki son tartışmaları da izleyebilecekler" dedi.

Konuşmasının ardından fuarın açılışını gerçekleştiren Bakan Bağış, öğrencilerin hazırladığı 45 proje ile yakından inceleyerek, projelerle ilgili bilgi aldı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir