• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis, Van, Muş ve Hakkari'de 2 bin 48 yerleşim birimi ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hayatın durma noktasına geldiği illerde karla mücadele çalışması sürüyor.

Bitlis

2 günden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis'te 332 köy yoluna ulaşım sağlanmazken, okullar tatil edildi. Araçlar ve duraklar kara gömüldü. Özellikle Rahva bölgesinde tipi nedeniyle görüş mesafesi düşünce araçlar yollarda mahsur kaldı.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili kar ve tipi nedeniyle 332 yerleşim yerine ulaşımın sağlanamadığını, kapalı köy yollarını en kısa sürede açmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kar ve tipinin yaşamı olumsuz etkilediği kentte, belediye ve karayolları ekipleri kar temizleme çalışması yürütüyor. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi.

Van

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle bin 18 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması, kent merkezindeki cadde ve kaldırımlarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de ulaşıma kapanan Van-Gürpınar, Van- Ağrı, Bitlis-Muş, Hakkari- Şırnak kara yolları, Van-Ağrı Doğubayazıt yolu Tendürek geçişini açmaya çalışıyor.

Muş

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kapanan 352 köy yolunun açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kent merkezinde de belediye ekipleri karla mücadele çalışmasını yürüyor.

Hakkari

Hakkari'de de etkili olan kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde ulaşım sağlanamayan 346 köy ve mezra yolunda çalışma yürütüyor.

Meteorolojiden il müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Bitlis çevrelerinde aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların öğle saatlerinden itibaren Bitlis çevrelerinde etkisini yitireceği, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülecek. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir