• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Van’da kar ve tipi etkili olmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kar yağışı ve tipi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olmaya devam ediyor. Van’da sabahın erken saatlerinde başlayan kar ve tipi bin 18 yerleşim yerinin kapanmasına neden oldu. Okulların tatil olduğu ilde, ulaşımın sağlanmadığı kırsal mahallelere ulaşmak için belediye ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Birçok uçak seferinin de iptal olduğu Van’da, trafikte de zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtildi.

Açıklamada, “Muş, Bitlis, Hakkâri ve Van çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların sabah ilk saatlerde Van ve Hakkâri çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ile Van'ın kuzeyi, akşam saatlerinden itibaren ise Van ile Hakkâri çevrelerinde yağışların etkisini yitireceği, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.” denildi.

“Kar hayatımızı zorlaştırsa da bölgenin su ihtiyacı bakımından umut vericidir”

Katıldığı bir programda kar yağışı ile ilgili açıklamada bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şu ifadeleri kullandı:

“2021 yılı coğrafyamız için oldukça kurak geçti. 2022 yılına yağışlarla başladık. Kar yağışı hem çalışmamızı zorlaştırıyor hem vatandaşın hayatını zorlaştırıyor. Ama bölgemizin su ihtiyacı bakımından umut verici buluyoruz. Hayatı zorlaştırsa da temennimiz acılara sebep olmadan kar yağışını bekliyoruz. Çünkü geçen sene Van Gölü’nde bir metreye kadar su düşüşü yaşandı. Bu sene yağan karlarla inşallah o düşüş telafi edilir.” (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir