• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Gaziantep halkı: Belediyeler karla mücadelede sınıfta kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te önceki gün öğle aniden etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok yolun trafiğe kapanmasıyla binlerce vatandaş saatlerce yollarda mahsur kaldı.

Kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği Gaziantep’te en son 1968 yılında bir metre kar kalınlığı 54 yıl sonra 50 santimetre ve yüksek kesimlerde de bir metre olarak ölçüldü.

Önceki gün akşam saatlerinde işten çıkan binlerce kişi ve sürücüler, etkili olan yağışı ve kar temizleme araçları ile ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle yollarda mağdur olmuştu.

Yolların kapalı olması ve kayganlaşan yollarda meydana gelen kazalar nedeniyle birçok noktada uzun araç kuyrukları oluşurken, birçok vatandaş yoğun kar yağışının altında evlerine yürüyerek gitmek zorunda kalmıştı.

Yolların tıkanması nedeniyle otobüs duraklarında da yüzlerce vatandaş mahsur kalmış, toplu taşıma araçlarının yetersiz ve bazı araçların yolda kalmasından dolayı vatandaşlar evlerine gitmekte zorluk çekmişti.

Kent merkezinde ve ilçelerde belediyelerin tuzlama ile yol açma çalışmalarında yetersiz kaldığı kentte kar yağışının ardından birçok ev ve iş yeri ile köylerde ahırların çatısı çöktü.

İş çıkışında duraklarda saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar, araçlarıyla yollarda kalanlar, otobüs itmek zorunda kalanlar ve yürüyerek evlerine ulaşmaya çalışanlar, belediyelere karla mücadele noktasında çağrıda bulundu.

Kentte birçok yol halen kapalı

Halen birçok yolun kapalı olduğu kentte özellikle mahalle aralarında sokakların karla kaplı olmasından dolayı sabah iş yerine gitmek isteyen vatandaşlar, araçlarını park ettikleri yerlerden çıkaramadı.

Yolların kapalı olması ve kayganlaşmasından dolayı da araçlarını park ettikleri yerlerden çıkaramayan vatandaşlar, toplu taşıma araçlarıyla iş yerlerine gitmek istedi. Ancak toplu taşıma araçlarının büyük bir bölümünün servise çıkmamasından dolayı saatlerce duraklarda araç bekledi.

Kentteki bazı ana arterlerin temizlendiği kentte birçok mahallede cadde ve sokaklar ile kaldırımlardaki karların temizlenmemesi nedeniyle vatandaşlar önceki gün kadar olmasa da bugün de mağdur oldu.

Belediyelerin kar temizliği yapmamasına tepki

Kar yağışı sonucu yolların açılmamasından dolayı trafikte sorun yaşayan sürücüler ve iş yerlerine yaya gitmek zorunda kalan vatandaşlar, kar yağışının üzerinden iki gün geçmesine rağmen işlek yol, sokak ve caddelerdeki karların halen temizlenmemiş olmasına tepki gösterdi.

Kar birikintileri nedeniyle bazı araçların halen yolda kaldığı kentte özellikle yokuşlarda trafik durma noktasına geldi. Araçlarını iterek ilerletmeye çalışan sürücüler ve temizliği yapılmayan kaldırımlarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, belediyelerin kar temizliği ve tuzlama çalışması yapmamasını eleştirdi.

Belediyelerin karla mücadelede yetersiz kaldığını ileri süren vatandaşlar, yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ifade ettiler.

Trafikte zorluk çeken araç sürücüleri “Karla mücadelede belediyeler sınıfta kaldı” diyerek tepkilerini dile getirerek, ana caddelerde yayaların bile yürümekte zorluk çektiğini aktardılar.

Kar yağışı öncesinde sık sık uyarıların yapıldığını ancak bunlara rağmen belediyelerin kar yağışına çok hazırlıksız yakalandığını savunan vatandaşlar, “Uzun yıllardan beri ilk defa böyle bir kar yağdı. Fakat iki gündür Türkiye’de gündem olduk. Çünkü belediyeler kar yağışı öncesi hazır olduklarını ancak yağıştan sonra hazır olmadıklarını gördük. Kent merkezinde bile halen bazı yollar kapalı. Karla mücadele eden ve edecek yollarda ekip yok.” diyerek sitem ettiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir