• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
İslâm Dünyasının Kalbi İstanbul`da Atacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından 11-17 Temmuz tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 6. Gençlik Buluşması’nın konusu “İslâm Dünyası’nda İnsan Hakları” olacak. 30 ülkeden 150 genç sivil toplum temsilcisinin katılacağı buluşmanın açılışı ise 11 Temmuz Pazartesi günü saat 18.30’da Ali Emiri Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sanatçı Ömer Karaoğlu’nun da konser vereceği açılış programında 6. Gençlik Buluşması’nın programı açıklanacak ve katılımcılar hakkında bilgiler verilecek.

Türkiye’den insan hakları uzmanları tarafından sunumların da yapılacağı İnsan Hakları Forumu ise İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek. Forum’da ayrıca her ülkeden genç sivil toplum temsilcileri insan hakları konulu tebliğler sunacaklar.

Bundan önce Endonezya, Fas ve Türkiye’de gerçekleştirilen Gençlik Buluşmaları İDSB tarafından yılda iki defa düzenleniyor. 50 ülkeden 200 üyesi bulunan İDSB bu buluşmalarla İslam dünyasındaki genç sivil toplum temsilcileri arasında sürdürülebilir ve kuvvetli münasebetler tesis etmeyi amaçlıyor.

“İslâm’ın kaynaklarında ve İslâm hukukunda kabul edilen temel hak ve hürriyetler veya insan haklarının uygulamada bugün farklılıklar arz etmesi İslâm dünyasının çözmesi gereken en mühim problemlerdendir.” diyen İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu şu açıklamayı yaptı: “Günümüzde Müslüman dünya, insan hakları kavramının sadece tüketicisi durumuna düşmüş olup özellikle uluslararası basın-yayın kuruluşlarınca insan hakları karnesi düşük bir şekilde görülmekte/gösterilmektedir. Bu yayınların bir kısmı şüphesiz gerçekleri yansıtmaktadır.

Zira İslâm dünyasında insan hakları düşüncesi çerçevesindeki fiili durum, inançlarla ve teorik esaslarla örtüşmemektedir. Ancak bu yayın ve kanaatlerin bir kısmı kasıtlı olarak İslam dünyasının şu anki halinden yola çıkarak İslam’ın esaslarını da aynı çerçevede değerlendirmektedir. Yine böylece son yıllarda şiddeti ve çeşidi gittikçe artan İslam karşıtı veya İslamofobik politika ve yayınlara destek olmak amaçlanmaktadırlar.”

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir