• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
İstihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesi adına Aktif İşgücü Protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü ile Erciyes Anadolu Holding arasında, ilde istihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesi amacıyla hazırlanan “Aktif İşgücü Programları İş birliği Protokolü imzalandı.”

Erciyes Anadolu Holding’in ev sahipliğinde düzenlenen programda konuşan Erciyes Anadolu Holding üst yöneticisi Alpaslan Baki Ertekin, istihdam oluşturmak için her türlü yardıma hazır olduklarını ifade ederek, “Kayseri bizim holdingimizin çıktığı yer. Eğer bir başarı varsa o başarının mimarı burada olan ve burada olamayan mesai arkadaşlarımızındır. ‘Biz Kayseri'de yatırım yapacağız, istihdam oluşturacağız. Bunun için Erciyes Anadolu Holding'in imkanlarına ihtiyacımız var’ diyorsa ben başta olmak üzere 13 bin mesai arkadaşım hepsinin emrindedir.” ifadelerine yer vererek, 10 bin çalışanlarıyla 3 yıllık toplu sözleşme imzalayacaklarını, enflasyon rakamlarının altında kalmayacak maaş ve sosyal haklarda yüzde yüze yakın iyileştirmeli anlaşma yapacaklarını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, özel sektörde çalışıldığı zaman yaşanan eksiklik algısını doğru bulmadıklarını söyleyerek, “Bizim de en çok karşılaştığımız evine ekmek götürmek isteyen kardeşlerimizin ister istemez gelip iş konusunda yardım talepleri. Tabi biz bu anlamda onların elinden tutmak, yardımcı olmak adına elimizdeki portföylerden kariyer merkezimiz vasıtasıyla gerekli çalışmaları yapıp yönlendirmeye özen gösteriyoruz. Şu an en az 5 bin tane nitelikli, niteliksiz eleman talebi olduğunun farkındayım. Yönlendireceğimiz zaman ‘bana göre iş yok mu’ ya da ‘kamu kurumunda yok mu’ mantığı içerisinde bir yaklaşım gözlemliyoruz. Bu da hepimizi etkiliyor.” D-dedi.

Ayrıca Büyükkılıç, Kayseri'nin 180 ülkeye yaklaşık 3,5 milyar dolarlık ihracat yaptığını, işsizliği azaltacak istihdam sağlayacak projelere destek verdiklerini ifade etti

Programda konuşan Vali Şehmus Günaydın ise Kayseri olarak 2021 yılı ihracat hedeflerinin üzerine çıktıklarını, iş arayanlar, işçi arayanları bir noktada her iki tarafı da memnun edecek şekilde bir araya getirmenin çok önemli olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan üretim, istihdam ve ihracat modelinin desteklenmesi için gayret ettiklerini ve önemli çalışma yürüttüklerini söyledi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir