• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
HÜDA PAR`dan Sahabe Kabrine saldırıya sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Suriye`nin başkenti Şam`da, Hz Muhammed`in (sav) sahabelerinden Hucr Bin Ady`in kabrinin açılıp bu sahabeye hakaret edilmesine sert tepki gösterdi.

Hür Dava Partisi Genel Merkezi tarafından yayımlanan basın bildirisinde sahabe kabrine yönelik çirkin saldırıya tepki gösterilerek şöyle denildi: "Suriye`nin başkenti Şam`da Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin kıymetli sahabelerinden Hucr bin Adiyy radiyallahu anhunun türbesinin tahrip edilmesi ve kabrinin açılarak o büyük zata hakaret edilmiş olması bütün İslam âlemini derinden üzdüğü gibi bizleri de derinden üzmüş ve kahretmiştir."

İslam coğrafyası kan gölüne dönmüşken bu saldırıların kime fayda sağlayacağı aşikardır…
"Bir sahabenin kabrine yapılan bu saygısızlık ve hürmetsizlik, İslamın mukaddesatına yapılmıştır." denilen açıklamada, "Bu alçaklıkta bulunanların olayı üstlendikleri açıklamada, ashab ve evliya gibi seçkin zatların kabirlerini şirk araçları olarak değerlendirmeleri ise üzüntümüzü kat be kat arttırmıştır. İslam ümmeti arasında bu tür çirkin düşüncelerin olması, Müslümanlar için büyük bir musibettir. İslam coğrafyası Myanmar`da, Irak`ta, Filistin`de, Suriye`de kan gölüne dönmüşken, emperyalist şeytanlarla mücadele edileceğine mezhepler arasında çatışmaya sebep olabilecek böyle fasid düşüncelerin kime fayda sağlayacağı aşikârdır."

Açıklamanın devamında "Aziz İslam peygamberinin sahabesi Hucr bin Adiyy`in Şam`da bulunan türbesine yönelik bu saygısızlığı kınıyor ve Allah-u Teâlâ`dan, İslam ümmetine faydası olmayan bu tür fasid zihniyetlerin şerrinden İslam ümmetini muhafaza etmesini diliyoruz." İfadelerine yer verildi.
(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir