• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Rusya, Ukrayna'daki diplomat ailelerini tahliye etmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

New York Times, Kiev ve Lvov'daki Rus konsolosluklarından diplomatlara ülkeyi terk etmeye hazırlanmalarının emredildiğini bildirdi. Adı açıklanmayan üst düzey bir Ukraynalı güvenlik görevlisinin raporlarına dayanılarak hazırlanan bir soruşturma, New York Times internet sitesinde yayınlandı.

Gazetenin kaynağına göre, 5 Ocak'ta Rus diplomatların eşleri ve çocukları - toplam 18 kişi - otobüslere binerek Moskova'ya gitti. Onları takiben, Rus diplomatik misyonlarının yaklaşık 30 çalışanı daha ayrıldı, geri kalanına ayrılmaya hazırlanmaları emredildi.

The New York Times'a göre Washington tahliyeden haberdardı. ABD'li bir yetkilinin aktardığına göre, Rus hükümetinin aile üyelerini Aralık sonu ve Ocak başında Ukrayna'daki Rus büyükelçiliğinden tahliye etmeye hazırlandığını gösteren bilgilerimiz var, dedi.

New York Times, diplomatların ayrılmasının “propagandanın bir parçası, çatışma hazırlığı veya bir hile” olabileceğini düşünüyor.

Bu arada Rus TASS ajansın verdiği bilgilere göre, Dışişleri Bakanlığı Kiev'deki Rus büyükelçiliğinin "her zamanki gibi çalıştığını" söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir