• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Türkiye'yi etkisi altına alan kış şartları kan bağışlarını olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay, hasta ve yaralıların kan ile ilgili bir sorun yaşamaması için yeni bir kan bağış kampanyası başlattı.

Sert kış koşulları birçok il ve ilçede eğitime ara verilmesine neden olurken, özellikle eğitime ara verilen illerde yapılan kan bağış çalışmaları da durumundan olumsuz etkiliyor.

Ülke genelinde olağan şartlarda günlük 9 ile 10 bin ünite arası kan bağışı toplanırken, kış koşulları nedeniyle bu sayı yarısına kadar düşüş gösterebiliyor. Kan uzun süre stoklanamayan bir tedavi aracı olduğu için bu sürecin 365 gün kesintisiz sürdürülmesi gerekiyor. Salgın ve kış koşulları nedeniyle kan bağışları düşerken hasta ve yaralıların kan ihtiyacı artarak devam ediyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık konuyla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşları kan bağışlamaya davet etti.

"Kan ertelenemez ve yerine başka bir şey konulamaz bir tedavi aracıdır"Salgının kan bağışı açısından toplumun duyarlılığında azalmaya sebep olduğunu belirten Kınık, "Normalleşme günlerinde olmamıza rağmen kan bağışlarının yeterli seviyelerde olmadığını ekiplerimizde toplanan kan bağışı sayılarının pandemi öncesi döneme göre düşük olmasından görüyoruz. Vatandaşlarımızın kan bağışında hassasiyet göstermesi gerekiyor. Zira kan ertelenemez ve yerine başka bir şey konulamaz bir tedavi aracıdır. Hasta ve yaralıların bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için Kızılay olarak ulusal bir seferberlik çağrısı yapmak istiyoruz. 'Kan Dostlarımıza Katıl' sloganıyla başlattığımız kampanyada kan bağışçılarımızı bir kez daha harekete geçmeye davet ediyoruz. Ulusal Kan Stokları, milletimiz için çok stratejik bir önem arz etmektedir. Stoklarımızı belirli bir seviyenin üzerinde tutmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir