• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Şanlıurfa'da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'nin en sıcak şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa'da uzun yıllar sonra yağan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günler öncesinden yaptığı "yoğun kar yağışı" uyarılarına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması ulaşımı felce uğrattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini eleştiren sosyal medya kullanıcıları birkaç saat yağan kar yağışından dolayı aksayan ulaşımdan dolayı belediyeyi önlem almamakla suçladı.

Sabah şehir içi otobüslerle işe gitmek için duraklarda bekleyen vatandaşlar, otobüslerin çok geç gelmesinden dolayı işlerine geç kaldı.

 

"10 senede bir Urfa'ya kar yağıyor o karıda temizleyemiyoruz"

Şanlıurfa'da kar yağışının ardından yolların temizlenmediğini savunan esnaf Abdulkerim Baynaz, " Bugün geceden beri kar yağıyor. Yollarımızda karlar yerde kalıyor. Maalesef Belediyemizin bir çalışmasını göremiyoruz.  Burası Urfa'nın en işlek ve merkezi yeri olmasına rağmen hiçbir çalışma yok. Karlar yerde arabalar gide gele kendi yolunu açmış. Belediyeden burada bir çalışma bekliyoruz, bu karların atılması gerekiyor. 10 senede bir Urfa'ya kar yağıyor o karıda temizleyemiyoruz.  Görevli mi yok; yoksa iş makinelerimiz mi yok bilemiyorum? Yoksa başka yerlerde mi çalışma var ben göremedim. Geldiğim yerlerde de bir çalışma göremedim. Arkamızda otobüs durağı var kar kenarlarda kalmış. Yerler tuzlanmadı. Hiçbir hareketlilik yok. Sabahın sekizinden beri buradayım, esnaf dükkanında karlar yerlerde ama görevli kimse yok. " ifadelerini kullandı.

 

"120 araç ve 220 personelle müdahale ediyor"

Büyükşehir Belediyesi ise kar çalışmalarının dün geceden beri aralıksız devam ettiğini belirterek, " Dün geceden itibaren Şanlıurfa'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle buzlanma yaşanan yollarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tuzlama çalışması başlatıldı. Geceden itibaren sahada olan ekipler ihtiyaç duyulan alanlarda 120 araç ve 220 personelle müdahale ediyor.

 

İlçelerde kar temizleme çalışmaları sürüyor

Siverek ilçesi Karacadağ, Gedik, Burtelen, Küptepe, İleri, Eğriçay, Eskihan, Doğukent, Söylemez güzergâhında kar temizleme çalışmalarını sürüyor.

Halfeti ilçesi Algır, Karaotlak, Yeşilözen Dutluca Bozok Yukarı Göklü Dergili, Sırataşlar güzergâhında ise kar temizleme çalışmalarını tamamladı.

Birecik ilçesi Ekenek, Yuvacık ile Yeniçağ, Kural yol ayrımı güzergâhında karla mücadele çalışmasını sürdüren ekipler, Haydar Ahmet, Meyance ile Bağlarbaşı ayran güzergâhında kardan dolayı ulaşıma kapalı yolu tekrar araç trafiğine açık hale getirdi.

Gece boyu kent merkezi ve ilçelerde karla mücadelesini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının devam ettiği Hilvan, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde kar küreme, tuzlama yol açma çalışmalarını sürdürüyor. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir