• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Adıyaman’da 22 yıl sonra yağan yoğun kar kent merkezini beyaza bürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gece boyunca etkisini artırarak devam eden kar yağışı kent merkezinde uzun yıllar sonra beklenen hasreti giderirken, okullar tatil edildi, işe gidemeyen vatandaşalar izinli sayıldı.

Yoğun kar yağışı sonrası evlerinden çıkmak isteyen vatandaşlar kapıların önünde biriken kar kalınlığını azaltabilmek adına küreklerle kapılarda biriken karı temizleyerek dışarı çıkabildi.

Adıyaman kent merkezinde ve ilçelerde yağan yoğun kar günlük yaşamı zorlaştırırken kimi araçlar yolda kaldı bazı yerlerdeyse trafik kazalarına neden oldu.

Evin önünde biriken karı kürekle atarak eve giriş için yol açan vatandaşlardan Mehmet Yücedağ, “Kar yağışını sevinçle karşıladık. En son bu şekilde yoğun kar bundan 22 yıl önce 1999 yılında yağmıştı. O günden bugüne bu şekilde kar yağışı görmedik. İnşallah daha da yağacak ve barajların su seviyesi yükselecek, yaz boyunca yaşanan su sorunları son bulacaktır.” dedi.

Sokaklarda kar topu oynayan ve neşeyle koşup eğlenen çocuklar ise kar yağışının verdiği mutluluğu arkadaşlarıyla kar topu oynayarak paylaştı.

Merve Özdaş kar yağışının çok güzel olduğuna değinerek, “Adıyaman’da daha önce hiç bu kadar kar yağmamıştı. Tüm yollar kapanmış, araçlar geçemeyince tüm yollar bize kaldı, çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Kar yağışını arkadaşlarıyla kar topu oynayarak sevinçle karşıladıklarını dile getiren Emre Özdaş ise, “Kar yağdı çok mutlu olduk. Daha önce bu kadar kar yağdığını Adıyaman’da görmemiştik. Yollar kapalı olduğundan arabalar geçemiyor.” Şeklinde konuştu.

Elif sara Özdaş ise, “Adıyaman’da bu şekilde kar yağması bizi sevindirdi. Bazı evlerin kapıları açılamayacak derecede kapandı. Yollar kapandı araçlar yollarda gidemiyor. Arkadaşlarımızla oynayıp kar yağışını sevinçle karşıladık. Çok mutluyuz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir