• DOLAR 32.516
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.097
  • ...
Doğu Anadolu Bölgesindeki 7 kentte bin 972 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün öğle saatlerinde aralıklarla başlayan gece etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeni ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile Ağrı'da 191 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Ağrı Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile Karayolları 123. Bölge Şefliğine bağlı ekipler yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Cadde ve sokakların karla kaplandığı kentte araçlar ve vatandaşlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Erzurum'da ise 879 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iş makineleri ve çok sayıda personelle yol açma çalışması başlattı.

Ekiplerin, çoğunluğu kırsal kesimde yer alan kapalı yolları açma çalışmaları sürüyor.

Bölgede kar ve tipi yüzünden Erzincan'da 400, Tunceli 342, Kars'ta 108, Iğdır'da 44, Ardahan'da ise 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye görevlileri kapalı yolları ulaşıma açmak için iş makineleri desteğindeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda devam eden kar yağışlarının zaman zaman etkisini artırarak Ağrı, Kars ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağını öngörüyor.

Yapılan açıklamada, kuvvetli kar yağışının, Erzurum ve Kars çevrelerinde gece, Ağrı çevresinde ise yarın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, kar yağışının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayına, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir