• DOLAR 32.554
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2425.685
  • ...
Van`da `fidan kardeşliği` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Proje kapsamında Eminpaşa İlköğretim Okulunda temsili fidan dikim şöleni düzenlendi.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Işık Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Ali Aykan Çetintaş, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) "Kıyametin koptuğunu gördüğünüz anda elinizde bir fidan varsa onu dikiniz" hadisini hatırlatarak, Türkiye genelinde 500 bin fidan diktiklerini Van`da da proje kapsamında 20 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.
 
Burada bir kardeşlik projesiyle birlikte olduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ise, kardeşlik sembolü olarak bir fidanın seçilmesinin anlamlı ve düşündürücü olduğunu söyledi. Kına, "Çünkü ağaç ayakları üstünde durabilen ve dallarlıyla gürleyen bir varlıktır. Bizim yaşamamızı anlatan bir sembol aslında. Büyük devletler, imparatorluklar hep bir ağaç sembolüyle anılır. Çınar gibi uzun derler, çam gibi serin derler. Bizim kardeşliğimiz inşallah buradaki fidanlar gibi sıcak olur. Biz bu dünyayı dedelerimizden geçmişlerimizden miras almadık diyor bir ünlü. Biz bu dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık ve inşallah çocuklarımıza sağlıklı bir çevre, sağlıklı dünya bırakmak zorundayız. Yaşanılabilir bir çevreye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ülkemiz ağaç açısında çok zengin bir ülke değil. Biz var olanı da muhafaza altına almakta zorluk çekiyoruz. Ama daha bilinçli bir toplumun geldiğini görüyoruz" dedi.
 
Türkiye`de ağaçlandırma noktasında büyük sıkıntıların var olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ise, "Geçmişte, Evliya Çelebi bu bölgeleri gezerken şunu ifade ediyor. Güneydoğudan bir sincap hiç yere basmadan Batı Anadolu`ya ağaçlar üzerine gidebiliyordu. Geçmişte o denli yeşildi ki ülkemiz her şeyiyle cennet gibiydi. Bu çalışmalar, çocuklara ağaç sevgisi aşılamak için çok önemli bir çalışma. Bilinçlendirmeye yönelik ve ağaçlarımızı korumaya yönelik bir çalışma olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Eminpaşa İlköğretim okulundan 81 öğrenci, 81 ilin toprağını bir fidana sırayla saksıya dökerek ağacın dikimini gerçekleştirdi. Daha sonra protokol ve öğrenciler okulun arka bahçesinde hazır bekleyen fidanları dikip hatıra fotoğrafı çektirdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir