• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bitlis yeniden kar yağışının etkisine girdi 147 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis yeniden kara teslim oldu. Aralıksız etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı araçlar yollarda mahsur kaldı.

Kent genelinde karla mücadele çalışması başlatıldı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 147 köye ulaşımın sağlanamadığını, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı.

Belediyeye ait iş makineleri kentte kapanan ana ve ara arterlerde çalışma yürütürken, karayolları ekipleri ise kara yolunda karla mücadele çalışmasını yürütüyor.

Eğitime ara verildi

Bitlis valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ve merkez ilçeye bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiğini, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellerin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji il müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kar yağışıyla birlikte buzlanma, baca zehirlenmesi, çığ tehlikesi ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir