• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
İsrailli Yerleşimciler Mescid-i Aksa`ya Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal askerlerinin korumasında zorla Mescid-i Aksa`ya giren İsrailli yerleşimcilerle Filistinli gençler arasında çıkan arbedeye polisin müdahale ettiği bildirildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu`ndan yapılan açıklamaya göre, 40 kadar İsrailli yerleşimcinin Mescid`i Aksa avlusuna girdiği, Filistinli gençlerle yerleşimciler arasında çıkan arbedeye polisin sert müdahalesiyle tansiyonun yükseldiği belirtildi. Açıklamada, Likud Partisi`nden siyasi aktivist Yehuda Celic`in başını çektiği 20 kişilik grubun, güvenlik güçlerini aşarak Mescid-i Aksa`ya girdiği ifade edildi.

Aksa Vakfı Müdürü Nacih Bukeyrat, işgal ordusunun Kudüs`te son günlerde artarak devam eden haksız uygulamalarına dikkati çekti. Bukeyrat, kendi evine de baskın düzenlendiğini, iki oğlunun tutuklandığını, baskında arama yapmak bahanesiyle evdeki eşyaların da tahrip edildiğini söyledi.

Ayrıca işgal polisinin Mescid-i Aksa`ya girmek isteyen Filistinli öğrencilere de engel olduğu kaydedildi. Görgü tanıkları da işgal polisinin Mescid-i Aksa`ya girmek isteyen Filistinlilere sert bir şekilde müdahale ettiğini ve bölgede gergin bekleyişin hala sürdüğünü kaydetti.

İşgal Devleti Başbakanı Binyamin Netahyahu`nun başkanlığını yaptığı Likud Partisi, geçen hafta Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa`ya gelme çağrısında bulunmuştu.

FİLİSTİNLİ ÇİFTÇİLERE ATEŞ AÇILDI, 1 FİLİSTİNLİ BIÇAKLANDI

Öte yandan, işgal askerlerinin, Gazze`nin güneyindeki tarım arazilerinde çalışan Filistinli çiftçilere sabah saatlerinde ateş açtığı belirtildi.

Gazze`deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze`nin doğusundaki sınır bölgesinde konuşlanan işgal askeri araçlarının, tarlada çalışan Filistinlilere ateş açtığını ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Kudüs`te, Filistinli bir şoför de bir Yahudi yerleşimcinin bıçaklı saldırısına uğradı.

İşgal polis teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs`te Yahudi yerleşimcinin, Filistinli bir şoföre bıçakla saldırdığı ve Filistinlinin orta derecede yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, yaralanan Filistinlinin Kudüs`teki Şari Hastanesine kaldırıldığı ve polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir