• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
DSÖ: Omicron hızla yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ghebreyesus, "Omicron'un da hastanelik ettiği ve ölüme yol açtığı gerçeği unutulmamalıdır. Birçok kişinin risk altında olduğu bu dönemde virüs, oldukça hızlı yayılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Son bir haftada dünya genelinde 18 milyon yeni vaka tespit edildiği belirten Ghebreyesus, "Omicron dünyada yayılmaya devam ediyor. Can kaybı rakamları şimdilik sabit durumda fakat sağlık çalışanları ve sağlık sistemlerinin kapasitesini zorlayan Omicron'un etkilerine dair ciddi endişelerimiz var" dedi.

Ghebreyesus, "COVAX programı kapsamında 1 milyar dozun üzerinde aşı bağışlanmış olması gurur vericidir. Bu tabii ki yeterli değildir ve daha fazlasını yapmamız gerekmektedir. Omicron'un yayıldığı bu günlerde aşı yaptıramamış kişilere aşı ulaştırılması her zamankinden daha önemlidir." bilgisini verdi.

Ghebreyesus, mevcut aşıların Omicron'a karşı daha az etkili olabileceğini fakat ciddi hastalık ve ölüm riskine karşı aşıların hala etkili olduğunun altını çizdi.

Ghebreyesus, aşıya erişimde eşitsizliğin Covid-19 ile mücadeleyi olumsuz etkilediğini kaydederek, "Mevcut durumu değiştirmezsek aşı eşitsizliğinde daha yıkıcı bir döneme gireceğiz" diye kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir