• DOLAR 32.539
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2479.725
  • ...
Gaziantep’te kar nedeniyle vatandaşlar yolda kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yoğun kar yağışı uyarısı sonrası kentte aniden bastıran kar yağışı kısa sürede etkisini gösterdi.

Akşam saatlerinde işten çıkan yüzlerce kişi ve sürücüler yoğun kar yağışı nedeniyle dikkatli seyir etti. Ancak etkili olan yağışı ve kar temizleme araçları ile ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle kentin pek çok noktasında uzun araç kuyrukları oluştu.

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok noktada araçlar yolda kalırken, yolda yoğun kar yağışı nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Özellikle iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle binlerce araç yolda kalırken, birçok kaza meydana geldi. Kentin yüksek kesimlerine ulaşım imkansız hale gelirken, bir çok vatandaş yoğun kar yağışının altında evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Yolların tıkanması nedeniyle otobüs duraklarında da yüzlerce vatandaş mahsur kaldı. Toplu taşıma araçlarının yetersiz ve bazı araçların da yolda kalmasından dolayı vatandaşlar evlerine gitmekte zorluk çekti.

Birçok noktada trafiğin tıkanması nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, bu duruma sert tepki gösterdi.

Kent merkezinde ve ilçelerde belediyelerin tuzlama ve yol açma çalışmalarında yetersiz kaldığı kentte, araçlarıyla yolda mahsur kalan ve saatlerce yolların açılmasını bekleyen vatandaşlar kilometrelerce yolları yürümek zorunda kaldı.

Gaziantep-Nurdağı arası trafiğe kapandı

Kar yağışının etkisiyle hayatın durma noktasına geldiği kentte özellikle kent merkezinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun bazı bölümlerinde de trafik akışının sağlanamaması nedeniyle sürücüler yolda saatlerce mahsur kaldı.

Devam eden kar yağışı, havanın kararmasıyla birlikte etkisini artırırken, şehir merkezine ise ulaşım güçlükle sağlanıyor.

İslahiye yol ayrımı yakınlarında kayan tırın devrilmesi sonucu Gaziantep yönünde trafik durdu. Otoyol boyunca meydana kazalar nedeniyle de trafikte aksamalarda yaşandı. Yer yer tamamen duran trafik nedeniyle yolda kalan araçlar, uzun kuyrukların oluşmasına da neden oldu.

Yollar ve sokaklar karla kaplanırken, trafik akışı durdu. Yüzlerce araç ve sürücüler sokaklarda mahsur kalırken, birçok bölgede vatandaşlar araçlarını bırakarak kilometrelerce yolu yürümek zorunda kaldı.

Diğer yandan belediyelerin kar yağışına müdahalede gecikmesi mağduriyeti de artırdı. Belediyelerin beklenen kar yağışını müdahale edememesi vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Gaziantep'te yoğun kar yağışı nedeniyle işinden evine gitmek isteyenler ancak yolda mahsur kalanlar bu duruma tepki göstererek, “belediyeler sınıfta kaldı” serzenişinde bulundu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir