• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Bitkisel atık yağları evlerden toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Belediyesi evlerden bitkisel atık yağ toplama projesi çerçevesinde "Deha Biodizel" firmasıyla "Bitkisel Atık Yağları Toplama İşi Sözleşmesi" imzaladı. İmzalanan sözleşme ile birlikte bundan böyle işyerlerinden sonra evlerden de bitkisel atık yağları toplanacak.

Belediye Başkanlığında gerçekleşen imza töreninde Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik ile firma yetkilileri hazır bulundu.

İmzalanan sözleşmenin çevre ve insan sağlığı açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Temel, "Bitkisel ve hayvansal yağların ayrı toplanması, lavaboya dökülmemesi gerekiyor. Gerçekten bu husus dikkat edilmesi gereken hayati önemde bir sorun. Çünkü 1 litrelik atık yağ 1 milyon metreküp suyu kirletiyor" dedi.

Proje için Gültepe Mahallesi`nin pilot bölge seçildiğini belirten Temel, "Pilot bölge olarak seçtiğimiz bu mahallemizde tüm apartman ve site yöneticileri, kapıcılarını birebir bilgilendirerek, her apartmana 50 litrelik bir atık yağ toplama bidonu teslim ettik" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir