• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Erdoğan`a Ayasofya Sorusu Gecikmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şimdi Başbakan’ın “Sultanahmet dolarsa Ayasofya’yı da gündeme alabiliriz” ifadesinden yola çıkarak bazı sorular sorabiliriz: `Türkiye’de ibadete açılan her cami, diğer camiler dolduğu için mi yapılıyor?

Özellikle Anadolu Gençlik gibi bir çok sivil toplum kuruluşunun Fatih’in İstanbul’u fethinin imzası olan Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması için başlattığı imza kampanyaları ve oluşturulan kamuoyu Başbakan Erdoğan’ı açıklama yapmak zorunda bıraktı. Herkes olumlu bir netice beklerken Erdoğan’dan beklenmeyen bir çıkış geldi…

Haber şöyleydi:

”Başbakan Erdoğan’a sorulan sorular arasında Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı da vardı.
Erdoğan bu soruya, “Sultanahmet çok boş. Sultanahmet dolarsa Ayasofya’yı da gündeme alabiliriz” şeklinde cevap verdi.”

KİLİSELER NEDEN AÇILDI O ZAMAN?

Bildiğiniz gibi Ayasofya Fethin sembolüdür ve Fatih’in vakfiyesi vardır. Bu vakfiyeye riayet etmeyenlere, Ayasofya’da ibadeti engelleyenlere, bu zulme göz yumanlara Fatih’in bedduası vardır.

Şimdi Başbakan’ın “Sultanahmet dolarsa Ayasofya’yı da gündeme alabiliriz” ifadesinden yola çıkarak bazı sorular sorabiliriz:

- Türkiye’de ibadete açılan her cami, diğer camiler dolduğu için mi yapılıyor?

- Çamlıca’ya neden bir cami yapılıyor? Öyle ya çevredeki camiler de dolmuyor… Çamlıca Camii de bayramlar ve cuma hariç dolmayacak…

- Türkiye’de son on yılda yüzlerce kilise sıfırdan ihya edildi ve yeniden ibadete açıldı. Var olan kiliseler hıristiyanlara yetmiyor muydu ki bu icraatlar yapıldı. Bütün kiliseler dolmuş muydu ki, Van’da Akdamar Kilisesi’ne, Trabzon’da Sümela manastırına ayin için izin verildi.

MÜSLÜMANLARIN İSTEKLERİ GÖZ ARDI EDİLMESİN

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasına milyonlarca vatandaş destek veriyor ve Müslümanlar bunu doğal bir hak olarak talep ediyor.

İhvanlar
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir