• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Gaziantep’te kar yağışı sonrası yollarda çalışma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışının ardından, karla mücadele çalışması da başladı. Gaziantep’te öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından, belediye ekipleri tarafından karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında işlek caddelerin yanı sıra okul, hastane yolları ve ana arterler ile köy yollarını temizleyen ekipler, minibüs güzergâhlarını ulaşıma açık tutmak için çalışmalar yapıyor.

İş makineleri ile temizleme çalışmaları yapıldıktan sonra yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı ise tuzlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle yoğun bir şekilde tuzlama ve kar küreme çalışmaları yürütüyor.

Kar yağışı öncesinde tüm tedbirlerini alan Şahinbey Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının başlaması ile birlikte yolları açarak vatandaşların evlerine sorunsuz bir şekilde gitmesini sağladı.

Kar nöbetini sürdüren ekipler, tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettirirken yaşanan olumsuzluklara ise anında müdahale ediyor.

Şahinbey Belediyesi karla mücadele ekipleri 24 saat süre ile ilçe genelinde görev başında olacak. Tuz ve kar küreme makineleri ile kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde ekipler hem tuzlama yapacak hem de yol açma çalışması gerçekleştirecek.

“Gerekli tedbirleri aldık”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak gerek yaya gerekse araç trafiğini olumsuz yönde etkileyecek yoğun kar yağışlarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Gaziantep’e mevsimin ve yılın ilk karının yağdığını anımsatan Tahmazoğlu, “Kar yılı var yılı ve bereket yılı demek. Şahinbey Belediyesi olarak ekiplerimiz kar yağışına karşı hazırlıklıydı, bu yağışı bekliyorduk. Kar yağışının başlamasıyla birlikte ekiplerimiz kar temizleme ve yol açma çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlatmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” diye konuştu.

Tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor

Şehitkamil Belediyesi de olumsuz hava şartlarından kaynaklı ilçe genelinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması adına yoğun bir çalışma yürütüyor. Toplam 600 personel ve 100 araç ile yürütülen çalışmaların, 24 saat aralıksız devam edeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısı sonrasında bütün hazırlıklarını tamamlayan Şehitkamil Belediyesi, ilçenin tamamında gerekli tüm önlemleri aldı.

Ekipler, özellikle ulaşım konusunda herhangi bir aksamanın yaşanmaması adına toplu taşıma araçları tarafından kullanılan yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

Ekipler, ilçe genelinde hizmet veren hastaneler, sağlık ocakları, kamu kurum ve kuruluşları ile camilerin olduğu bölgelere öncelik veriyor.

Vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın hemen ardından kısa süre içerisinde hazırlıklarımızı tamamladık. Ekip arkadaşlarımız ile ilçemiz genelinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için 3 vardiyalı olarak 7/24 esasına göre çalışacağız. Buzlanma riskine karşı ihtiyacımız olan tuz ve solüsyonlarımız yeterli seviyede var. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, zorunlu olmadıkça trafiğe kendi araçlarıyla çıkmamalarıdır. Eğer mutlaka çıkmaları gerekiyorsa da öncelikli olarak toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyorum. Bu konuda vatandaşlarımızın göstereceği hassasiyetle inşallah sorunsuz bir şekilde bu süreci gidermiş olacağız. Ekiplerimiz, vatandaşımızın sıklıkla kullandığı ilçe genelinde hizmet veren; hastaneler, sağlık ocakları, kamu kurum ve kuruluşları ile camilerin olduğu bölgelere öncelik veriyor. Sahada özveriyle çalışma yürüten tüm ekip arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum.”

Merveşehir Mahalle Muhtarı Adem Sekibağ ise “Uzun zamandır güzide şehrimiz Gaziantep’imizin ve bölgemizin ihtiyacı olan karı, Cenab-ı Hak, bugün gönderdi. Allah’a şükür. Şehitkamil Belediyemiz de tüm ekipleriyle mahallelerimizde çalışmalarını layıkıyla yapıyor. Başta Başkanımız olmak üzere tüm çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Mahallemize gösterilen ihtimamdan dolayı çok teşekkür ederim. Çalışmalarında, başarılar diliyorum.” açıklamasını yaptı.

Esnaf Hasan Çakır da, “Uzun zamandır kar yağmıyordu. Karın yağması çok iyi oldu. Belediyemizin de çalışmalarından memnunuz. Bir şikayetimiz yok. Mahallemizde kar temizleme çalışmaları yapılıyor. Caddelerimizde tuzlama çalışmaları yapılıyor. Belediyemiz hazır kıta bekliyor. Belediyemize çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir