• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Kerry ile Davutoğlu Suriye`yi görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya`daki temasları öncesinde son bir durum değerlendirmesi yapmak için dün akşam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nu aradı.

Başta Suriye konusunun ele alındığı görüşmede Davutoğlu, Banyas`taki katliamla ilgili Türkiye`nin tepkisini paylaştı. Davutoğlu, uluslararası toplumun bir an önce katliamlara "dur" demesi ve etkin adımlar atması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise, Suriye`deki gelişmelerin çok endişe verici olduğunu ve Rusya`daki temasları sırasında bu konuyu ayrıntılı olarak ele alacağını söyledi. İki günlük resmi ziyaret için Moskova`ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, temaslarında ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

Putin`in ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek Kerry`nin temaslarında, Suriye krizi başta olmak üzere, Rusya-ABD ilişkileri, füze kalkanı sistemi ve İran`ın nükleer programı gibi önemli konuların ele alınması bekleniyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kerry`nin ziyaretine ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, görüşmelerin olumlu geçmesini umut etiğini belirtmişti. Dışişleri Bakanı olarak ilk kez Moskova`da bulunan Kerry, Lavrov ile dördüncü kez görüşecek.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir