• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa'dan Afganistan'a 2 tır insani yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Şanlıurfa şubesi öncülüğünde " Afganistan'da insani kriz kapıda, yalnız bırakma" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Yardım kampanyası ile toplanan ayakkabı, battaniye, giyim ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 2 tır insani yardım malzemesi bugün düzenlenen törenle Afganistan'da uğurlandı.

Eyyübiye Hayati Harrani Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenine; HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Murat Müjdeci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

"Afganistan'da, BM verilerine göre 14 milyon kişi yetersiz besleniyor"

Törende konuşan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, "Yıllardır işgal altında olan Afganistan'da çatışma ve saldırılar sebebiyle bugüne kadar yaklaşık 200 bin insan hayatını kaybetti. Savaş, geride iki milyona yakın yetim çocuk bıraktı ve yüz binlerce kişinin ülke içinde başka yerlere göç etmesine sebep oldu. Evleri yıkılanlar ise kamplarda yaşamaya başladı. Bu yıl başlayan kuraklık da gıda ve temiz su bulmayı daha da zorlaştırdı. Halk çok zor günler geçiriyor. 34 milyon nüfuslu Afganistan'da, BM verilerine göre 14 milyon kişi yetersiz besleniyor." ifadelerini kullandı.

 

"Ayni ve nakdi yardımlarınızı bekliyoruz"

İHH insani yardım Vakfı'nın 25 yıldır Afganistan'da insani yardım, yetim destekleme, yetimhane kurma ve kalkındırma projeleri gibi birçok proje hayata geçirdiğini vurgulayan Atila, "Son gelişmelerin ardından ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya devam ettik ve halen devam ediyoruz. İHH Şanlıurfa Şubesi olarak, yaklaşık iki ay önce ilimizde başlattığımız Afganistan halkına yardım kampanyası çerçevesinde topladığımız ayni yardımları bugün gördüğünüz bu iki tırımızla yola çıkarıyoruz. Bu yardımlarımız inşaalah mümkün olan en kısa zamanda Afganistan'a ulaşacak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.Bu yardımlarda katkısı ve emeği olan olan kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları, halkımıza kısacası katkı ve emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah hepsinden kabul buyursun.Afganistan halkına Yardım Kampanyamız devam etmektedir. Ayni ve nakdi yardımlarınızı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur tarafından yapılan duanın ardından tırlar uğurlandı.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir