• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
Batman`da 9 kişi boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Fevzi Bakır, havaların ısınmasıyla birlikte boğulma vakaların yaşanmaması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek halkı, suya girerken dikkat etmeleri hususunda uyardı.

 Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Bakır, 2012 yılında Batman`da 9 boğulma vakasının yaşandığını belirterek, "2013 yılında boğulma vakalarına karşı önceden önlemler almaya başlıyoruz. DSİ ve şube müdürlerimiz ile birlikte koordineli bir şekilde tabelalarla ve hafta sonu pikniğe giden aileleri uyaracağız. Bu yıl halkımız biraz daha bilinçli olarak hareket ederse boğulma vakaları daha az olur. Sık sık ailelerimizi boğulmalara karşı uyaracağız. Batman Çayı ve Hasankeyf suyu sıkıntılıdır. Suyun derinliği çok az görünüyor ama girdaplar ve bataklıklar var. Sıcaklar başladı ve artık hemen hemen her hafta sonu ekiplerimiz barajdan Batman`a kadar olan kesime pikniğe giden ailelerimizi ve çevrede oturanları anonslarla ve bire bir uyaracağız" dedi.

 Boğulma vakalarıyla ilgili Hasankeyf Kaymakamlığı`yla görüştüklerini ifade eden Bakır, şunları söyledi: "Hasankeyf Kaymakamlığı boğulma vakalarına karşı bir ekip veya cankurtaran alırlarsa çok iyi olur ve ellerinde mevcut bot bulunmaktadır. Cankurtaran alınırsa Hasankeyf`e orada yaşanan boğulma vakalarına çok rahat müdahale edilebilir ve çok fazla boğulma vakası da söz konusu olmaz."

 Suya girerken neyle karşılaşacağınızı iyi bilin

Havaların aşırı ısınmasıyla birlikte hafta sonu boğulma vakalarının yaşanmaması için botlarla ve karayoluyla anonslar yapacaklarını vurgulayan Bakır, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Baraj suyunu bıraktığı zaman kesinlikle vatandaşlarımız suya girmesinler. Su kenarında piknik yapan aileler suya girmelerinde çocuklarını bilgilendirsinler. Girdikleri suyu iyi bilsinler ve öyle girsinler. Aileler çocuklarına suyun tehlikesini anlatırlarsa boğulma vakaları yaşanmaz. Su kenarında piknik yapan aileler suyun tehlikesini bilmeleri gerekiyor. Çocuklarda suya girmek istiyorlarsa havuzlara girsinler. Özellikle balık tutmaya giden gençler dikkat etmelidirler. Balık avlarken farkında olmadan su yükselince zor durumda kalıyorlar. O yüzden 12 kişilik ekiple sık sık uyarılarımızı yapacağız" şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir