• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
Mısır'da 9 bakan değişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır Başbakanı Hişam Kandil sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, kabinedeki 9 bakanın değiştiğini ve en kısa zamanda Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin huzurunda yemin edeceklerini bildirdi.

Başbakan Hişam Kandil, Adalet, Maliye, Planlama ve Uluslar arası İşbirliği, Meclis Konseyleri, Tarım, Petrol, Kültür ve Yatırım bakanlarının değiştiğini söyledi.

 

Hürriyet ve Adalet Partisinden değişikliğe tam destek
Müslüman Kardeşler Teşkilatının siyasi ayağı Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Saad Ketani; başbakanın yaptığı değişikliklerden memnun olduklarını ve gereken desteği vereceklerini açıkladı.

 

Ulusal Kurtuluş Cephesi tepkili
Bu arada laik ve liberaller tarafından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı kurulun Ulusal Kurtuluş Cephesi yapılan kabine değişikliklerinden memnun olmadıklarını bildirdi.

 

Ulusal Kurtuluş Cephesi Başkanı Amr Musa yaptığı açıklamada, geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Güçlerinin göstericilere sert müdahalede bulunmasından dolayı İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim Mustafa'nın da acilen görevden alınması ve yargılanması gerektiğini vurguladı. (Sait Teşne - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir