• DOLAR 32.561
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2433.945
  • ...
Erbakan'dan "cahil sizsiniz" çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarkıcı Sezen Aksu'nun Hz Adem ve Havva'ya hakaretine bir kısım sözde ilahiyatçı ve yazar  destek verirken Yeniden Refah partisi net tavır aldı.

Sözde ilahiyatçı Cemil Kılıç Kur'an'ın beşer için kullandığı tüm sıfatları Hz Adem gibi kullanılmış gibi göstererek aşağıdaki paylaşımda bulundu. Kemalizme hizmeti ile bilinen Kılıç'ın paylaşımı şaşırtmadı. Zaten onun tıyneti odur

Kılıç'ın paylaşımının bir benzerini de kitap yazarı Mustafa İslamoğlu yaptı

Konu ile ilgili iddialı bir çıkışta bulunan Mustafa İslamoğlu Sezen Hanım'a ve sol kesime hoş görünmek için Hz Adem'in hukukunu savunan herkesi cahillikle suçladı. Oysa her ne kadar İslamoğlu twitinde kendini otorite gibi gösterse de  "Sezen'in şarkı sözü Sümer Yahudi ve Hristiyan Mitolojisine uymaz" dese de Tevrat'ın yaradılış kısmında tam da Sezen Aksu'nun dediği gibi  Hz Adem'e "cahil" yakıştırmasında bulunulur. Kur'an Hz Adem'e cahil demez, beşer için "cahil ve zalim" kavramını kullanır. 

Sezen Aksu'ya destek veren yazar ve ilahiyatçılare Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan'dan net bir tutum geldi

Dr. Fatih Erbakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sezen Aksuya destek veren sözde ilahiyatçı ve hocalara da ders verdi.

Erbakan şunları kaydetti:

Milletimizin inancını, dini değerlerimizi hiçe sayarak, Hz. Adem (a.s) ve Hz. Havva annemize şarkı sözleriyle saldırılması asla kabul edilemez.

Gerçek cahiller ve gafiller Hz. Adem’e (a.s) yani bir peygambere dil uzatanlar ile bu dil uzatmayı düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmeye kalkışanlardır.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir