• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
PKK Yarın Resmen Çekiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinin cadde ve sokakların yenilenme çalışmalarının başlatılacağı programda konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK`lıların yarın resmen sınır dışına çekileceklerini söyledi.
 
PKK`nın çekilmesinin 3-4 ay sürebileceğini belirten Demirtaş, "Tahminlerimiz, coğrafyanın büyüklüğü ve koşullar düşünüldüğünde ve geldikleri yolu kullanarak geri döneceklerinden bunun 3-4 ay sürebileceğidir. Çekilme sırasında en kritik mesele, olası çatışma riskinin ortaya çıkmasıdır. Provokasyonların olmaması konusunda halkın büyük bir hazırlığı var. Köylerden mezraya kadar herkes geri çekilmenin sağlıklı ve çatışmaya mahal vermeyecek şekilde olması için dikkatli davranıyor. Aynı dikkat ve özenin askeri birliklerde de olacağını tahmin ediyorum. Hükümetinde bu konuda tedbir aldığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.
 
Yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda da bulunan Demirtaş, " "Bu saatten sonra 4 Partinin uzlaşacağı yeni bir anayasa yapacağını düşünmüyorum. Keşke uzlaşma olsaydı. Ama bütün partiler tekliflerini sunmalarına rağmen uzlaşma sağlanamadı. Komisyon henüz dağılmadı bu nedenle yeni arayışlara girmek doğru olmaz. Uzlaşma ile yeni bir anayasa yapılmaz ise meclis ve meclis dışındaki siyasi partilerle yeni bir anayasa reformu oluşturulmalıdır "dedi.
 
Askerliğin kısaltılması yerine zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini belirten Demirtaş, " Askerliğin kısaltılması yerine vicdani reddin kabul edilmesi, askerliğin zorunlu olmaktan çıkarılması gerekir. Bölgede PKK ve asker tarafından döşenen mayınların yeni can kayıplarına neden olmaması için yerlerinin söylenmesi gerekir" ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir