• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk’la bir milyar dolarlık hedefimize ulaşalım istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

FETÖ yapılanmasına değinen Erdoğan, bu yapının elinde masumların kanı olduğunu belirtti.

FETÖ'nün sadece Türkiye'ye değil varlık gösterdiği her ülkeye büyük bir tehdit oluşturduğunun aşikar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha somut, kararlı, hızlı adımlar atılması samimi beklentimizdir." dedi.

Dost ve kardeş ülke Arnavutluk’ta bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bizi muhabbetle bağrına basan Arnavut halkına ve makamlarına şahsım, heyetim adına teşekkür ediyorum. Arnavut kardeşlerimiz misafirperverlikleriyle, samimiyetleriyle bugün bizi bir kez daha kendi evimizde adeta olmuş gibi hissettirdiler." dedi.

"Arnavutluk’taki en büyük yatırımcı Türkiye olacaktır"

Arnavutluk Başbakanı Rama ile ekonomik ilişkileri de masaya yatırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene yüzde 68’e yakın bir artışla 853 milyon dolar seviyesine ulaştı, şimdi hedef bir milyar dolar hedefimizi yakalayarak kısa sürede buna ulaşalım istiyoruz. Müteahhitlik hizmetleri de özellikle katıldığında Arnavutluk’taki en büyük yatırımcı Türkiye olacaktır. Yatırımlarımızın toplam miktarı 3,5 milyar dolardır, 600’ü aşkın firmamız yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Tabi biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz, bunun çok daha iyi bir konuma gelmesi lazım. Arnavutluk makamlarının vereceği güçlü destekle bu sayıların daha da artacağına inanıyorum."

Toplantıda; Türkiye ile Arnavutluk arasında afet ve acil durum yönetimi, medya, devlet arşivleri, kültür ve sanat, güvenlik, gençlik ve spor ile protokol alanında 7 anlaşmaya imza atıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir