• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan'dan seçmeli ders çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Seçmeli ders süresinin bitmesine yakın STK ve partilerden din ve dil derslerinin seçilmesi yönünde yaptıkları çağrılar devam ediyor.

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, öğrenci ve velilerin, temel ihtiyaç olan dini bilgilerin yanı sıra Allah'ın ayeti olan dillerden Kürtçe ve Zazaca'yı da seçmeleri gerektiğini söyledi.

Kavan sözlerini şöyle sürdürdü:

Malum olduğu üzere 2012 Eylül ayında dil ve din derslerinin seçmeli olması hususu milli eğitim müfredatına eklendi. Aradan 10 yıla yakın zaman geçti. Bu süreç içerisinde duyarlı olan STK ve vatandaşlar elbette vardı. Fakat sahaya bakıldığı zaman birçok kesimin aslında bundan habersiz olduğu, birçok öğrencinin bilgilendirilmediği kanaati bizde oluştu. Bu yönde aslında ailelere ve ebeveynlere bazı yükümlülükler düşüyor. Kendi çocuklarını hem din hem de Kürtçe gibi dil konusunda yani seçmeli dersler konusunda bilgilendirmesi gerekir.

"Saha çalışmalarımızda halkın, seçmeli derslerden habersiz olduklarını gördük"

Kavan, "Bilindiği üzere din derslerinde, Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Siyeri, Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler müfredata alındı. Bunun yanında 'lehçeler ve diller' adı altında Kurmancî ve Zazaca dilleri de bu müfredata alındı. Fakat birçok kesim bundan habersiz. Saha çalışmalarımızda, özelliklede öğrenciler ve öğrencilerin velileriyle yaptığımız görüşmelerde bu bilgilerden habersiz olduklarını ve ciddi bir vukufiyetleri olmadığı konusunda tespitlerimiz oldu. HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı olarak çağrım, aslında bütün veli ve ailelerin kendi öğrencilerini bu konuda bilgilendirmesi gerektiğidir. 21 Ocak seçmeli dersler için son gün. Ailelerin bu konuda okul müdürlüklerine müracaat etmeleri ve bilgi almalar gerekmektedir. Hem Allah-u Teâlâ'nın ayetlerinden olan dilimizi hem de temel ihtiyaç olan dini bilgiler konusunda öğrencilerimizin bilgilendirilmesi gerekir. Bununla beraber aslında iki temel öğe bir anda tek paket gibi de seçilebilir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir