• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
Irkçı söylemlerde bulunan Leman Sam hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya'da, Yakup Özünver adlı vatandaş, sosyal medya hesabı üzerinden Suriyeli göçmenleri hedef göstererek hakaret eden Leman Sam hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Özünver'in vekilleri tarafından yapılan suç duyurusunda, şüpheli Leman Sam hakkında TCK'nın 216'ncı maddesi kapsamında işlem yapılarak iddianame hazırlanması talep edildi.

Avukatların yaptıkları suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Sanatçı olduğu iddia edilen Leman Sam, twitter hesabından 'Yıllar önce bu soysuz Araplara tepkili olduğum için uzun süreli linçe maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler… ekmeğe ortak, yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikâyet etmeyin göz göre göre geldi.' diyerek halkın bir kesimini diğer kesimine karşı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir."

Suç duyurusunun devamında, "Şöyle ki; Suriye'de yaşanan iç savaş neticesinde takribi 4 milyon kişi geçici koruma kapsamında Türkiye'de bulunmaktadır. Bunların kahir ekseriyeti de Araplardan oluşmaktadır. Devletimizin, yıllardır koruma altına aldığı bu kişiler, ciddi bir siyasi malzeme konusu yapılmış ve toplum bu hususta ciddi manada hassaslaştırılmıştır. Ağustos ayında Ankara Altındağ'da çıkan olaylar, toplumun ne denli kırılgan olduğunu da ortaya koymaktır. Hal böyle iken, twitter platformunda 120 binden fazla takipçisinin olduğu şüpheli, gayet rahat ve umursamaz bir şekilde göçmenleri hedef göstermiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Gereğinin yapılarak iddianame tanzim edilmesi gerekmektedir." denildi.

Avukatlar, açıklanan sebeplerle şüpheli Leman Sam'ın ifadesinin alınmasını, TCK'nın 216'ncı maddesi kapsamında işlem yapılarak iddianame tanzim edilmesini ve karar verilmesi talebinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir